Sport

Nogomet, Premiership

Dan remija u Engleskoj, Salah se izjednačio sa Shearerom, Ronaldom i Suarezom

Dan remija u Engleskoj, Salah se izjednačio sa Shearerom, Ronaldom i Suarezom
Liverpool FC

U 35. kolu Premier lige Liverpool je u subotu u gostima kod West Bromwich Albiona odigrao 2-2, iako je vodio 2-0

Trener "Redsa" Juergen Klopp malo je promiješao sastav jer ga u utorak čeka polufinale Lige prvaka protiv Rome. Hrvatski stoper Dejan Lovren bio je među onima koje je Klopp odmarao, te je ušao u igru tek u 84. minuti. No, u početnom sastavu bio je Danny Ings, koji rijetko igra, i već u četvrtoj minuti Ings dovodi u vodstvo Liverpool. Rezultat se nije mijenjao do 72. minute, kada je Mohamed Salah povećao vodstvo gostiju na 2-0.

Salahu je to bio 41. gol ove sezone u svim natjecanjima, a 31. u Premier ligi. Egipatski nogometaš ima priliku oboriti rekord po broju pogodaka u jednoj sezoni Premier lige otkad ona ima 20 klubova. Sada je s 31 pogotkom izjednačen s Alanom Shearerom, koji je bio najbolji strijelac u sezoni 1995/96., Cristianom Ronaldom (2007/08) i Luisom Suarezom (2013/14).

Unatoč zaostatku od 0-2 West Bromwich je u završnici utakmice uspio izjednačiti pogocima Jakea Livermorea (79) i Salomóna Rondóna (88). Iako je herojski izbjegao poraz, West Bromwich je ostao na zadnjem mjestu i gotovo sigurno seli u drugu ligu, jer od 17. Swanseaja ima osam bodova manje i dvije utakmice više.

U drugom subotnjem susretu Watford i Crystal Palace su također remizirali, bilo je 0-0.


Reci što misliš!