Sport

Tenis, Davis Cup

Čilić: Nakon što sam mu po prvi put oduzeo servis, sve je bilo lako

Čilić: Nakon što sam mu po prvi put oduzeo servis, sve je bilo lako
Sanjin Strukic/PIXSELL

Marin Čilić donio je prvi poen Hrvatskoj u Varaždinu u dvoboju Davis Cupa protiv Kazahstana, a hrvatski tenisač istaknuo je nakon meča kako posao nije bio težak

Marin Čilić svladao je Dmitrija Popka sa 6:2, 6:1, 6:2, rutinski došao do pobjede i donio Hrvatskoj prvi bod u Varaždinu protiv Kazahstana.

"Bilo je bitno zadržati koncentraciju tih prvih par gemova dok je prošla nervoza, osjetio sam uvjete, napravio taj prvi break i nakon toga sve je otišlo na moju stranu. U nekim trenucima izgledalo je i prelagodno pa je bilo nekih nepotrebnih pogrešaka, ali sve u svemu odličan meč."

Popko nema nekih značajnijih rezultata i uglavnom nastupa na Challengerima, a Čiliću nije stvorio baš nikakve probleme.

"Popko se pokazao kao igrač koji nije posebno opasan, ne znam je li možda imao problema s ramenom i je li i inače ovako servira, ali nije bio toliko opasan na početnom udarcu. Tako sam imao dosta prilika iz igre i stvarao ih u gotovo svakom poenu."

"Nije lako kada igraš protiv nekoga koga ne poznaješ. U tim mečevima od igrača poput Popka ne očekuje se previše i on može odigrati posve opušteno i neopterećeno. Tako može stvarati pritisak na protivnika i mogu biti neugodni u Davis Cupu kada ih krene, a još imaju iza sebe navijače, trenera na klupi i podršku. U takvim mečevima jako je bitan početak dvoboja, a tu sam mislim napravio dobar posao."

Marin je prokomentirao i sjajne nastupe Borne Ćorića na turnirima u Indian Wellsu i Miamiju.

"Borna je u SAD-u igrao stvarno fenomenalno, mislim da ga nisam nikada gledao u boljem izdanju na tako konstantnom nivou. Imao je puno prilika i protiv Federera, odradio je dva vezana sjajna turnira, svladao je puno dobrih igrača i pokazuje da je sazrio, što me veseli."

Za razliku od Borne, Marin nije imao toliko uspjeha, no nikada tamo nije niti igrao najbolje.

"Sada su i za mene drugačija očekivanja. Na svaki turnir na koji idem imam osjećaj da mogu otići do kraja i takva su i očekivanja. Nije uvijek niti jednostavno igrati konstantno na tako visokoj razini. Činjenica je da mi uvjeti u Indian Wellsu i Miamiju baš i ne odgovaraju, nikada tamo nisam odigrao bajno. No osjećam se dobro i nadam se da u zemljanoj sezoni mogu do idealne forme. Nisam daleko od nje, možda par posto", dodao je Marin u izjavi za HTV.


Reci što misliš!