Sport

Košarka, NBA liga

NBA: Sjajni Bogdanović odveo Pacerse na korak do doigravanja

NBA: Sjajni Bogdanović odveo Pacerse na korak do doigravanja
Facebook / Indiana Pacers

Na krilima iznimno raspoloženog Bojana Bogdanovića košarkaši Indiana Pacersa stigli su do važne pobjede protiv Los Angeles Clippersa. Minimalnoj minutaži vratio se Ante Žižić, dok se Dragan Bender nije proslavio unatoč više nego zadovoljavajućem vremenu provedenom na parketu

Iako u posljednje vrijeme ne igraju dobro, Indiana Pacersi odigrali su vrlo dobru utakmicu na svom parketu protiv Los Angeles Clippersa i pobjedom 109:104 praktički osigurali plasman u doigravanje. Pacersima treba još jedna pobjeda ili još jedan poraz Detroita i bit će sigurno "unutra".

S druge strane, ovim su porazom Clippersi napravili još jedan korak u krivom smjeru i sve je izvjesnije kako neće do playoffa.

Posebno je raspoložen u redovima Pacersa bio Bojan Bogdanović. Nakon što je u posljednjih pet utakmica ukupno postigao 34 poena Babo je protiv Clippersa bio sjajan. Uvjerljivo najbolji pojedinac na parketu bio je hrvatski reprezentativac, u igri je proveo 33 minute i za to vrijeme ubacio 28 koševa (1/1 za 1, 9/12 za 2, 3/6 za 3).

Bio je odličan i u defenzivnim zadacima Bojan, utakmicu je završio s pet skokova i tri asistencije, s njim na parketu Pacersi su bili na ogromnih +19. Nije uvijek precizna ta +/- statistika, ali u kontekstu Bogdanovićeve igre protiv Clippersa vrlo je dobar pokazatelj stanja na parketu.

Iako je vrlo loše ušao u susret Victor Oladipo je na kraju u pobjedu domaćih ugradio 18 poena. 16 je koševa uz deset skokova dodao Young, po 13 su ubacili Collison i Stephenson.

Prvo ime kod Clippersa bio je Lou Williams s 27 koševa, 18 je dodao Tobias Harris

Iako su zaostajali nakon prve četvrtine, Cleveland Cavaliersi su bez ikakvih problema na svom parketu porazili slabašne Phoenix Sunse. Završilo je 120:95 za viceprvake iako nije baš jasno zašto barem kada je bilo jasno kako je pitanje pobjednika riješeno više minuta nije dobio Ante Žižić.

Hrvatski je centar odigrao tek pet minuta iako je po prikazanom u posljednje vrijeme zaslužio i više. Dva je šuta od dva pokušaja realizirao, susret je završio s četiri koša i dva skoka.

S druge strane, s minutama problema nije imao Dragan Bender, no utakmicu je završio benderovski - u 28 je minuta prikupio tek dva poena (1/1 za 2, 0/3 za 3), dodao je i tri skoka, asistenciju i dvije ukradene lopte.

Cavse je do pobjede predvodio LeBron James s 27 koševa i devet asistencija. 20 je poena dodao Kevin Love, 15 koševa i deset skokova ubilježio je Larry Nance Jr..

Troy Daniels je s 20 poena predvodio Sunse, koš manje dodao je Chriss, 17 je ubacio Jackson.

NBA, rezultati:

Indiana - L.A. Clippers 109:104
Washington - Denver 100:108
Toronto - Brooklyn 116:112
Cleveland - Phoenix 120:95
New York - Minnesota 104:108
Chicago - Milwaukee 105:118
Oklahoma City - Miami 99:105
San Anonio - Utah 124:120p


Reci što misliš!