Sport

Nogomet, Premiership

Chelsea uz puno sreće do pobjede nad Crystal Palaceom

Chelsea uz puno sreće do pobjede nad Crystal Palaceom
Chelsea FC

U posljednjoj utakmici subotnjeg programa 30. kola engleskog nogometnog prvenstva aktualni prvak Chelsea je na svom Stamford Bridgeu svladao Crystal Palace s 2-1 (2-0)

Oba svoja gola Chelsea je postigao uz veliku dozu sreće, prvo je Willianov udarac u 25. minuti završio u mreži odbivši se od vratnice, da bi u 32. minuti branič gostiju Kelly pogodio svog vratara Hennessyja u glavu, a od njegove glave lopta se odbila Kellyju u koljeno i skrenula u gol.

Crystal Palace je u nastavku bio mnogo bolji, ali je uspio tek smanjiti na 2-1 preko Von Aanholta u 90. minuti.

Peti Chelsea sada ima 56 bodova, dva manje uz utakmicu više od četvrtog Tottenham Hotspura, dok je Crystal Palace ostao u zoni ispadanja, 18. s 27 bodova, jednim manje od 17. Southamptona.

Ranije u subotu je u najvećem derbiju engleskog nogometa Manchester United na svom Old Traffordu svladao Liverpool s 2-1 (2-0), a dvostruki strijelac za pobjedu Mourinhove momčadi bio je Marcus Rashford. Golovi koje je 20-godišnji engleski napadač Marcus Rashford postigao za Manchester United u razmaku od deset minuta, pali su po sličnom obrascu. U oba navrata je Romelu Lukaku dobio dvoboje s hrvatskim reprezentativcem Dejanom Lovrenom. U 14. minuti Lukaku je nadvisio Lovrena i glavom proslijedio loptu Rashfordu koji je pobjegao braniču Liverpoola Alexander-Arnoldu prevario ga 'lažnjakom' i sa sedam metara iskosa s lijeve strane pogodio suprotan kut Liverpoolovih vrata. U 24. minuti Lukaku je pobjegao Lovrenu, pronašao Matu u kaznenom prostoru, ali je Španjolcu lopta izbijena. Međutim, došla je do Rashforda na lijevoj strani, koji je iz slične pozicije kao kod prvog pogotka hladnokrvno poslao loptu u mrežu pokraj nemoćnog gostujućeg vratara Kariusa.

U drugom poluvremenu Liverpool je dominirao u posjedu lopte što je rezultiralo pogotkom u mreži domaće momčadi u 66. minuti, ali strijelac je bio nesretni stoper Manchester Uniteda Eric Bailly od kojeg se lopta odbila nakon ubačaja Manea s lijeve strane i prevarila De Geu.

Ovom pobjedom Manchester United (65) je stvorio pet bodova prednosti pred Liverpoolom (60) u borbi za drugo mjesto. Vodeći Manchester City (78) ima uvjerljivih 13 bodova prednosti pred gradskim suparnikom i utakmicu manje. Četvrti Tottenham ima 58 bodova.

Igrači Evertona ostvarili su važnu 2-0 (0-0) pobjedu protiv Brighton and Hove Albiona u 30. kolu engleskog prvenstva, a hrvatski veznjak Nikola Vlašić ponovno nije konkurirao za nastup u dresu momčadi s Goodison Parka. Everton je do pobjede kojom je stigao na trenutačno deveto mjesto ljestvice stigao pogocima Bonga (60-ag) i Tosuna (76). Everton sada ima 37 bodova, dok je Brighton pao na 11. mjesto s 34.

U susretu izravnih konkurenata u borbi za ostanak u Premier ligi Newcastle United je na svom terenu uvjerljivo svladao Southampton s 3-0 (2-0). Dvostruki strijelac za "svrake" bio je Kenedy (2, 29), a konačni rezultat postavio je Ritchie (57). Newcastle je sada 13. s 32 boda, dok je Southampton 17. s 28.

West Ham United nastavio je sa serijom loših rezultata izgubivši treći put zaredom s tri gola razlike, ovoga puta na domaćem terenu od Burnleya s 0-3 (0-0), a ovaj poraz teško je pao njegovim navijačima koji su u drugom poluvremenu u nekoliko navrata utrčavali na travnjak i prekidali dvoboj. Nakon što su gosti postigli i treći pogodak, vlasnicima kluba Davidu Goldu i Davidu Sullivanu bilo je savjetovano da napuste svečanu ložu iz sigurnosnih razloga. Burnley je do pobjede u Londonu stigao golovima Barnesa (66) i Woodsa (70, 81). Sedmi Burnley sada ima 43 boda, dok je West Ham pao na 16. mjesto s 30 bodova, tri više od klubova koji se nalaze u zoni ispadanja.


Reci što misliš!