Sport

Košarka, NBA liga

Nova sjajna predstava Zubca, Bogdanović dvoznamenkast u pobjedi Pacersa

Nova sjajna predstava Zubca, Bogdanović dvoznamenkast u pobjedi Pacersa
AP Images

Nevjerojatan napredak pokazao je Ivica Zubac u odnosu na predsezonu i početak ove sezone, a to je napokon dobio priliku pokazivati na NBA parketima u kontinuitetu. Lakersi su svladali Mavse uz odličan nastup hrvatskog centra

Indiana Pacersima je dobro došla All-Star pauza, vratili su se željni igre, odnosno kako kaže Domantas Sabonis: "Zaželjeli smo se jedni drugih". Tako su i odigrali na svom parketu protiv Atlanta Hawksa, što je rezultirali vrlo laganom pobjedom 116:93.

Četvrta je to uzastopna pobjeda Pacersa, koji su, gledamo li učinak od 6. siječnja naovamo, sa skorom 15-6 najbolja momčad NBA lige. Kod kuće su na 21-11 i time su osigurali pozitivan domaći skor na kraju sezone, 29. put zaredom što je najbolji niz u povijesti lige.

Važnu ulogu u dobrom startu Pacersa protiv Hawksa imao je Thaddeus Young čijih je 16 koševa u prvom poluvremenu pogurnulo Pacerse prema vodstvu od 17 koševa na poluvremenu. Bez ikakvih stresova odradili su Pacersi utakmicu u kojoj niti jednom nisu gubili.

Young je do kraja susreta ubilježio 20 poena, Pacerse je s 21 košem i 13 skokova predvodio Sabonis. S obzirom na činjenicu kako su već od samog starta gradili lijepu prednost, nije bilo prevelike potrebe da početna petorka išta forsira. Corey Joseph je tako ubacio 15 poena, Victor Oladipo je susret završio s 14 koševa, sedam skokova, devet asistencija i četiri ukradene lopte.

Bojan Bogdanović je na parketu proveo 31 minutu i za to vrijeme upisao 12 koševa (4/4 za 1, 4/6 za 2, 0/3 za 3), tri skoka, asistenciju i ukradenu loptu. Nije impresionirao Bojan, ali nije niti bilo neke prevelike potrebe za time.

Isaiah Taylor je sa 17 koševa predvodio Hawkse, 14 je dodao Prince, 12 Bazemore

Phoenix Sunsi doživjeli su osmi uzastopni poraz, nisu se baš proslavili protiv Los Angeles Clippersa na svom parketu. Slavili su Clippersi 128:117 u utakmicu koju su otvorili s nevjerojatnih 19:0. Do poluvremena su Clippersi ubacili 79 koševa, što je najbolji učinak franšize još od San Diego Clippersa koji su ubacili 87 poena prije 34 godine.

Sunsi nakon tih 19:0 niti jednom nisu uspjeli srezati vodstvo na jednu znamenku. Ponovno je fenomenalnu večer imao najbolji rezervist lige, Lou Williams je u drugoj četvrtini ubacio 23 poena. Večer je okončao s 35 koševa u 33 minute.

Tobias Harris dodao je 30 koševa uz 12 skokova, Austin Rivers se zaustavio na 17 koševa i šest asistencija, Tyrone Wallace jedodao 15 poena i osam skokova.

Devin Booker i T.J. Warren predvodili su Sunse sa po 27 koševa, 19 je s klupe dodao Josh Jackson. Dragan Bender je odigrao prilično slabu utakmicu, završio ju je s tri poena (1/2 za 1, 1/3 za 2, 0/3 za 3), sedam skokova, asistencijom, ukradenom loptom i dvjema blokadama.

Los Angeles Lakersi upisali su uvjerljivu pobjedu 124:102 protiv Dallas Mavericksa čiji je vlasnik, Mark Cuban, prije par dana opaljen po džepu zbog izjava kako bi njegova momčad trebala tankirati. Jesu li tankirali ili ne, teško je reći, u svakom su slučaju doživjeli težak poraz u gostima kod Lakersa.

U povratničkom nastupu Lonza Balla Lakersi su ravnomjerno rasporedili učinak između sebe. Julius Randle je s 18 koševa, 13 skokova i deset asistencija predvodio Lakerse, 17 je dodao Isaiah Thomas, po 15 Ingram i Caldwell-Pope.

Još je jednom priliku dobio i na najbolji način iskoristio Ivica Zubac. U gotovo savršenoj večeri Ivica je u 18 minuta na parketu ubilježio 14 poena (2/2 za 1, 6/7 za 2), šest skokova i asistenciju. Zu je još jednom dokazao da je odličan kad mu se da prilika.

Sa po 19 poena Mavse su predvodili Harrison Barnes i Wesley Matthews, po 13 su dodali Dennis Smith Jr. i Yogi Ferrell.

Opširnije možete pročitati na sportnet.rtl.hr


Reci što misliš!