Sport

Košarka, NBA liga

Bogdanović predvodio Pacerse do nove važne pobjede

Bogdanović predvodio Pacerse do nove važne pobjede
Facebook / Indiana Pacers

Četvorica su hrvatskih košarkaša sinoć igrala u NBA-u, a uvjerljivo najbolju partiju pružio je Bojan Bogdanović. Babo je bio prvo ime u važnoj pobjedi Pacersa.

Prije nešto više od tjedan dana Indiana Pacersi su doživjeli neugodan i neočekivan poraz u gostima kod Atlanta Hawksa. Dodamo li tomu težak poraz protiv Utah Jazza kod kuće, bilo je jasno kako će Pacersi od prve sekunde domaćeg dvoboja protiv Hawksa krenuti u petoj brzini.

Tako je i bilo, Pacersi nisu dozvolili novo iznenađenje, uraganskim ulaskom u susret osigurali su brzo pobjedu protiv Hawksa, konačni rezultat na semaforu bio je 112:87.

Prvo ime motiviranih Pacersa još je jednom bio Bojan Bogdanović. Babo igra u fenomenalnoj formi, što dokazuje i njegov niz od 15 uzastopnih utakmica s dvoznamenkastim učinkom, to mu je rekord NBA karijere. Bogdanović je bio jedan od tih koji su sjajno ušli u utakmicu i osigurali relativno bezbrižnu pobjedu Pacersa. Na parketu je proveo 30 minuta i za to vrijeme ubilježio 21 poen (3/3 za 1, 6/12 za 2, 2/3 za 3) uz tri skoka, dvije asistencije i dvije ukradene lopte.

Odličan je bio i Cory Joseph, koji je deset od svojih 18 poena ubacio u prvoj četvrtini. Dodao je sedam skokova i četiri asistencije. Veseli i povratak Darrena Collisona nakon operacije koljena, odigrao je 21 minutu i ubilježio 17 koševa uz pet asistencija. Isto toliko ubacio je i Victor Oladipo, kao i Myles Turner (12 skokova).

Tyler Dorsey je s 18 koševa predvodio Hawkse, Dennis Schröder je upisao 15 poena.

"Izgubili smo od njih prije tjedan dana na njihovom parketu, znali smo da moramo u ovu utakmicu ući na drugačiji način, obaviti posao odmah nakon prvog podbacivanja lopte. Mislim da smo obavili prilično dobar posao, posebice u prvom poluvremenu. Taj nas je poraz puno koštao u borbi za poziciju u doigravanju. Pred nama su dvije teške utakmice, moramo biti povezani i fokusirani", poručio je Bogdanović nakon susreta.

Svemu lijepom dođe kraj, noćas je nakon 17 uzastopnih pobjeda došao kraj nizu Houston Rocketsa. Za to su se u fenomenalnoj utakmici pobrinuli Toronto Raptorsi na svom parketu. Nakon poraza u New Orleansu 26. siječnja Rocketsi su izgubili u Torontu 108:105.

"Ne osjećam se kao da smo uopće izgubili. Ništa se nije promijenilo, radi se o jednoj utakmici", rekao je nakon susreta James Harden.

Limitirali su Raptorsi najjače oružje Houstona, šut za tri poena. Gosti su tricu šutirali 9/27, izjednačivši utakmicu s najmanje ubačenih trica ove sezone.

Prvo ime Raptorsa bio je Kyle Lowry s 30 poena i šest asistencija. DeMar DeRozan je dodao 23 koša i sedam skokova.

Harden je s 40 poena predvodio Rocketse, po 14 su dodali Eric Gordon i Chris Paul.

Denver Nuggetsi su znali da na svom parketu protiv Los Angeles Lakersa moraju doći do pobjede, a to im je i pošlo za rukom. Slavili su Nuggetsi 125:116 u utakmici koja je do samog kraja bila neizvjesna.

Odličan je u dresu Nuggetsa bio Paul Millsap, šesta utakmica koju je odigrao nakon oporavka od ozljede bila je najbolja, s 21 poenom bio je među najboljim igračima u redovima domaćina. S 22 je koša Nuggetse predvodio Jamal Murray, 21 je koš uz šest skokova i šest asistencija dodao i Nikola Jokić.

Opširnije na sportnet.rtl.hr


Reci što misliš!