Sport

Tenis, Davis Cup

Krajan: Nema ljepšeg osjećaja od igranja u svom rodnom gradu

Krajan: Nema ljepšeg osjećaja od igranja u svom rodnom gradu
Davor Javorovic/PIXSELL

Kao što je već poznato, hrvatska Davis Cup reprezentacija dočekat će u četvrtfinalu Kazahstan u Varaždinu. Kao rođenom Varaždincu, izborniku Željku Krajanu posebno je drago zbog toga

Nakon što je Hrvatska svladala Kanadu u lijepoj atmosferi osječke dvorane, četvrtfinalni susret protiv Kazahstana bit će održan u Varaždinu od 6. do 8. travnja ove godine. Posljednji put hrvatski su tenisači u Varaždinu igrali 2010. godine kada je naša reprezentacija u 1. kolu svladala Ekvador s 5:0.

S obzirom na to da je Hrvatska veliki favorit protiv Kazahstana, izbornik Željko Krajan jako je sretan što će se tri dana tenis igrati u njegovom rodnom Varaždinu.

"Mislim da se s puno ljepšim osjećajem nisam susreo u svojoj karijeri. Bio sam tu 2010., bio sam u dvorani u prvim danima treninga prije Ekvadora. U tim počecima moje trenerske karijere, mislio sam da bi bilo lijepo jednog dana voditi ekipu, reprezentaciju, da bi bilo lijepo doći u Varaždin. Sad se to ostvarilo i još k tome u Svjetskoj skupini, u četvrtfinalu, mislim da je jako lijep osjećaj", iskreno je rekao izbornik za službene stranice Hrvatskog teniskog saveza.

Jasno je kako se mnogi pitaju s kojim će sastavom Hrvatska izaći protiv Kazahstanaca te hoće li podloga biti ista kao protiv Kanade. Izbornik ne dvoji kako su donijeli najbolju moguću odluku.

"Definitivno, to smo odlučili odmah nakon Osijeka kad smo znali da je Kazahstan prošao Švicarsku jer su Kazahstanci većinu tih rezultata ostvarili na domaćem terenu gdje igraju na jako brzoj podlozi i definitivno je zemlja ta koja im najmanje odgovara kao i Kanađanima. To se pokazalo kao dobar potez u Osijeku i idemo dalje s tim planom", dodao je Krajan.

Što se tiče sastava, oko kojeg je bilo mnogo govora, naročito nakon što je Mate Pavić osvojio Australian Open u konkurenciji parova. Krajan ne dvoji da ima najjači sastav i da su raspoloživi igrači najkvalitetnije što Hrvatska nudi.

"Imali smo najjači sastav u Osijeku, to je neki stup reprezentacije, možda možemo još malo ići u širinu, nije bilo Nikole Mektića na kojeg možemo računati i definitivno je to najjača ekipa koju trenutno imamo, rekao je Krajan i objasnio što misli o Kazahstanu:

"Za Kazahstance, znamo da već godinama igraju Nedovješov i Kukuškin, igrači koji su na nekoj periferiji ulaska u 100 ili se vrte oko 100. mjesta na rang listi. Ne smijemo ih podcijeniti, imamo puno puno veću kvalitetu na papiru, ali treba to i dokazati kroz ta tri dana na terenu."

Valja za kraj napomenuti kako prodaja ulaznica počinje za desetak dana, a cijene karata bit će od 150 do 200 kuna, ovisno o sektoru na tribina. Cijena se odnosi na komplet ulaznica za tri dana.


Reci što misliš!