Sport

stradao bedreni mišić

Danijel Subašić zbog ozljede napustio igru

Danijel Subašić zbog ozljede napustio igru
asmonaco.com

VIDEO: Hrvatski reprezentativac i prvi vratar Monaca, Danijel Subašić u 15. je minuti dvoboja protiv Lyona morao napustiti igru zbog ozljede

Zadranin je u 12. minuti primio gol iz nešto veće udaljenosti, a pri pokušaju obrane bedrenim je mišićem udario u vratnicu i ostao se u bolovima previjati na travnjaku. Nekoliko minuta kasnije je napustitoigru, a umjesto njega je ušao Senegalac Seydu Sy.

Utakmica je u trenutku zaključenja ovog teksta još uvijek bila u tijeku, a službene informacije o težini ozljede još uvijek nisu bile dostupne.

Tijek utakmice

U derbiju 24. kola francuskog nogometnog prvenstva Monaco je pobijedio Lyon 3-2 nakon što su gosti vodili 2-0. Nažalost, u 12. minuti utakmice ozlijedio se vratar Monaca i hrvatske reprezentacije Danijel Subašić koji je iznesen s terena.

Premda je nakon 27 minuta gubio 0-2, ostao bez prvog vratara, a cijelo drugo poluvrijeme odigrao s igračem manje, Monaco je u sjajnom susretu pobijedio Lyon 3-2.

Bila je to utakmica u kojoj se skoro sve najvažnije dogodilo u prvom poluvremenu. U prvih 45 minuta pala su četiri gola, dosuđen je jedanaesterac, isključen igrač Monaca, a nažalost ozlijedio se i hrvatski reprezentativac Danijel Subašić.

Gosti su poveli u 12. minuti golom Mariana Diaza koji je postigao pogodak udarcem sa skoro 30 metara. Napadač Dominikanske Republike je ulovio na 'spavanju' Subašića koji je prilikom intervencije nezgodno udario nogom u vratnicu i zbog ozljede je morao napustiti teren. Subašić je iznesen s travnjaka, a prema prvim informacijama ozlijedio je bedreni mišić.

Zamijenio ga je Seydou Sy koji je 15 minuta kasnije primio pogodak. Lyon je povisio na 2-0, a pogodak je nakon brze kontre zabio Bertrand Traore. Monaco je smanjio zaostatak u 31. minuti preko Keita Baldea, a u 36. minuti već je bilo 2-2. Sudac Benoit Bastien je dosudio upitan kazneni udarac kojeg je izveo Radamel Falcao. Gostujući vratar Anthony Lopes je obranio njegov udarac, ali je Falcao pospremio odbijanac za 2-2.

U 44. minuti dogodio se možda i ključni trenutak utakmice. Domaćin je ostao s igračem manje nakon dvije nevjerojatne Baldeove gluposti. Senegalski napadač je u svega četiri minute zaradio dva žuta kartona i tako pokvario sve dobro što je do tada učinio. Prvo je u 40. minutu 'požutio' zbog napucavanja lopte, a četiri minute kasnije je načinio oštar prekršaj.

U nastavku Lyon je pokušao iskoristiti igrača više, ali nije uspio probiti domaću obranu. No, zabio je Monaco. U 88. minuti je nakon brze kontre poentirao Rony Lopes za potpuni preokret, od 0-2 do 3-2.

U ranije odigranom susretu Caen je pobijedio Nantes 3-2, a jedan pogodak za domaći sastav zabio je Ivan Santini. Hrvatski nogometaš je realizirao kazneni udarac u 35. minuti za 1-1. Bio je to njegov osmi ligaški pogodak ove sezone i najučinkovitiji je Caenov strijelac.

Na ljestvici vodi PSG sa 62 boda, Marseille je drugi s 51 bodom, dok se Monaco probio na treću poziciju s 50 bodova. Lyon je pao na četvrto mjesto s 48 bodova.


Reci što misliš!