Sport

Tenis, ATP

ATP Doha: Rubljov i Monfils u finalu

ATP Doha: Rubljov i Monfils u finalu

Ruski 20-godišnji tenisač Andrej Rubljov i 31-godišnji Francuz Gael Monfils borit će se u subotu za naslov pobjednika ATP turnira u Dohi, gdje je Rus u petak u polufinalu nadigrao Argentinca Guida Pellu sa 6-2, 4-6, 7-6 (2) spasivši jednu meč-loptu, dok je Monfils bez borbe prošao prvog nositelja Austrijanca Dominica Thiema, koji je morao odustati od nastupa zbog bolesti.

Monfilsu će ovo biti već četvrto finale u Dohi, ali još uvijek čeka na prvi trijumf u Kataru. Prvi put je do meča za naslov stigao 2006. kad ga je pobijedio Roger Federer, u finalu 2012. bolji je bio Jo-Wilfried Tsonga, a 2014. Monfilsa je nadigrao Rafael Nadal.

Rubljovu će ovo biti drugo finale u karijeri na ATP turnirima i prilika za drugi naslov. Prvi je osvojio prošle godine na umaškom Croatia Openu, nakon što je u glavni ždrijeb ušao kao 'sretni gubitnik' iz kvalifikacija.

Rus je bio i finalist prošlogodišnjeg prvog izdanja Next Gen ATP Finala u Milanu, gdje su se za naslov borila osmorica najboljih tenisača do 21 godine, a u finalu ga je pobijedio Korejac Hyeon Chung.

ATP Doha - polufinale

Gael Monfils (Fra) - Dominic Thiem (Aut/1) predaja bez borbe

Andrej Rubljov (Rus) - Guido Pella (Arg) 6-2, 4-6, 7-6 (2)


Reci što misliš!