Događaji

29. i 30. travnja

Svjetski putnik Oli Walker dolazi u Zadar i Biograd na Moru

Svjetski putnik Oli Walker dolazi u Zadar i Biograd na Moru
Facebook

S velikim zadovoljstvom vas pozivamo da prisustvujete posebnom događaju koji će se održati u ponedjeljak, 29. travnja 2024. godine, u 10:00 sati na Narodnom trgu u Zadru, poručuju iz Regije jug Lions klubova Hrvatske.

Domaćin ovog važnog okupljanja je Regija jug Lions klubova Hrvatske, a događaj će uveličati dolazak Olija Walkera, svjetskog putnika i ambasadora prijateljstva u Zadar.

Oliver Walker, koji svoje putovanje oko svijeta provodi pod pokroviteljstvom Lions Distrikta 129 Slovenija u Zadru će predati poslanicu prijateljstva guvernerke Brede Pečovnik, predsjednici Regije jug, gđi. Tatjani Vukman. Ova simbolična gesta označava jačanje veza i prijateljstva između gradova i zajednica.

Osim što promiče prijateljstvo, Oliverova inicijativa uključuje i humanitarnu komponentu. Prodajom majica "Oli Walker Around the World for Friendship", u suradnji s Lions klubom Konjice, prikupljaju se donacije za stipendiranje mladih talentiranih glazbenika.

U nadolazećim mjesecima, Olijevo putovanje prijateljstva oko svijeta satkat će nove priče o ljudskoj solidarnosti i bratstvu. Oliver Tič, slovenski putnik s vizijom i velikim srcem, krenut će na putovanje koje je više od putovanja - bit će to misija. Na svom putu oko svijeta, kao ambasador Lions Districta 127 Slovenija i humanitarnih vrijednosti lionizma, prohodat će tisuće kilometara i spojiti tisuće srca.

Put je započeo Slovenskim Konjicama uz potporu Lions kluba Konjice, njegovi koraki simboliziraju otkucaje srca za nadolazeće humanitarne projekte koje će podržati i u kojima će sudjelovati na svom putu oko svijeta. Poput rijeke koja se širi napredovat će kroz zemlje Balkana. U gradovima duž puta Lionsi će klubovima predati poruku slovenske guvernerke, poslanica koja sadržava riječi nade i međusobnog poštovanja.

Na susretima s Lions klubovima, u suradnji s Lions Distriktom 129 Slovenija, podržavat će mogućnosti zajedničkog prikupljanja sredstava, za obrazovanje mladih i za promicanje pomoći potrebitima. U društvu Lions klubova iz Azije, Australije i Afrike, Oli će organizirati radionice, seminare i govoriti o važnosti međunarodne solidarnosti.

Portugal, Španjolska, Francuska i Italija svjedočit će njegovim nastojanjima da pomogne zajednicama, a susretima s Lions klubovima priča o putu prijateljstva širit će se sa svakim prijeđenim putem. Kada se Oli vrati u rodne Slovenske Konjice, njegova će priča biti inspiracija, primjer humanitarnog duha i dokaz da pojedinac uz pravu podršku može napraviti razliku na globalnoj razini. Priča "Olijev put prijateljstva oko svijeta" je priča o povezivanju, o ljubavi prema bližnjemu i neodoljivoj želji da svijet učinimo boljim mjestom - jedan korak, jedna akcija, jedan susret."

Novi izazov

Odlučio je biti prvi lav na svijetu koji će prošetati svijetom i na njemu predstavljati Lions District 129 Slovenija i Lions International.

Uz već pokrivenu Južnu i Sjevernu Ameriku, pokrit će i preostala 4 kontinenta: Europu, Australiju, Afriku i Aziju.

Na put je krenuo u petak, 5. travnja 2024. iz Oliverovog rodnog grada Slovenske Konjice, odakle je krenuo na jug kroz zemlje bivše Jugoslavije (Hrvatska, Srbija, BiH, Makedonija) kao izaslanik i predstavnik Lionsa Distrikt 127 Slovenija uz podršku guvernerke Brede Pečovnik.

Nastavit će put prema Bugarskoj, Grčkoj i Turskoj, gdje stiže do Azije i nastavlja prema Armeniji, Gruziji, Azerbajdžanu, Iranu i Pakistanu. Na putu će posjetiti i susresti se s članovima Lions klubova, u suradnji s njima održati edukativna predavanja za mlade te sudjelovati u aktivnostima koje će pridonijeti prikupljanju humanitarnih sredstava.

Zatim će ga put voditi do Mumbaija u Indiji, odakle će letjeti za Vijetnam. Nastavit će pješice kroz Laos, Tajland i Maleziju do južnog vrha Singapura. I na ovom dijelu puta Oliver će surađivati s Lions klubovima, organizirati i provoditi zajedničke humanitarne projekte, šireći tako poruku međunarodnog razumijevanja i prijateljstva. Letjet će iz Singapura do novog kontinenta, Australije, počevši od Melbournea i prijeći cijelu zemlju prije nego što završi u Perthu. U suradnji s Lions klubovima iz Australije nastavit će provoditi projekte i aktivnosti koje spajaju zajednice i promiču međunarodnu suradnju. 

Potom će odletjeti u Južnoafričku Republiku gdje će se u Cape Townu.

Put će se nastaviti preko Namibije, Bocvane, Zambije, Tanzanije, Kenije, Etiopije i Sudana, sve do Egipta, gdje će svaki posjet i kontakt s Lions klubovima biti prilika za širenje misije Lionizma i pomoć potrebitima. Nakon što završi svoju avanturu u Africi, odletjet će natrag u Europu, u Lisabon, a iz zapadne Europe put kući krenut će preko Portugala, Španjolske, Francuske i Italije. Posjetit će mnoge Lions klubove u Europi. Kad ponovno stigne u Slovenske Konjice, završit će globalnu Lions misiju prijateljstva i humanitarnosti i postati prvi lav na svijetu koji je prehodao zemaljsku kuglu.


Reci što misliš!