Sport

izbori u HNS-u

Šimić uoči HNS-ove izborne skupštine: NK Zadar treba biti nositelj kvalitete u Zadarskoj županiji

Šimić uoči HNS-ove izborne skupštine: NK Zadar treba biti nositelj kvalitete u Zadarskoj županiji
Goran Kovacic/PIXSELL

Dario Šimić nije prikupio podršku devet nogometnih županijskih saveza te se nije uspio kandidirati za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza. Iako službeno nije kandidat, ususret skupštini HNS-a koja je u petak, Šimić je gostujući u emisiji "U svom filmu" govorio i o borbi za čelnu poziciju hrvatskog nogometa

"Ponosan sam na svoj tim što smo napravili. Ponudili smo rješenje javnosti, skupštinarima, novu ideju da vratimo povjerenje hrvatskom nogometu. Borba se nastavlja, ovo je tek prvo kolo, ovo je sve bilo očekivano. Sada se vidjelo koliko je HNS začahuren u sebe. Tako ne bi trebao raditi ako želi vratiti atmosferu", kazao je Šimić.

22. prosinca je skupština na kojoj bi Hrvatski nogometni savez trebao izabrati predsjednika, a jedini kandidat je sadašnji čelnik krovne nogometne organizacije Davor Šuker. 

"Za sada je to tako, skupština je vrlo brzo, apeliram na ljude da još jednom razmisle jer znam da su mnogi od njih protiv aktualnog predsjednika. Nisu zadovoljni s njegovim radom u proteklih pet godina. Ovo je vrlo važan trenutak te mogu ne izglasati povjerenje i da se naprave pravi demokratski izbori. Vidjet ćemo, ja se nadam da će to zaista dogoditi sada za par dana u skupštini. Hrvatski nogomet zaslužuje prave izbore", rekao je Šimić i nastavio:

"Postupak kandidature za predsjednika je onemogućio meni, ali i ostalim kandidatima da se ponude neka rješenja za boljitak hrvatskog nogometa. Ako jednog dana budem predsjednik HNS-a radit ću na tome da se to maksimalno otvori, da se kandidati mogu predstaviti. Ovako nije ni krenulo, a već je bilo sve gotovo.

"Potrebna je decentralizacija i pomoći drugim klubovima. NK Zadar treba biti nositelj kvalitete u Zadarskoj županiji, Šibenik treba u svojoj županiji, a ne da svi mlađi igrači odlaze u Zagreb. Nogomet nam je stavljen na prodaju igrača, i ako se ne dogodi prodaja cijeli sustav se uruši."

U emisiji Šimić je govorio i o reprezentaciji, obitelji, Sindikatu igrača, Svjetskom prvenstvu u Rusiji te najboljim igračima današnjice.


Reci što misliš!