Sport

Tenis

Davis Cup: Goffin razbio Tsongu, pobjednika odlučuje meč između Pouillea i Darcisa

Davis Cup: Goffin razbio Tsongu, pobjednika odlučuje meč između Pouillea i Darcisa
Philippe Buissin

Reprezentacija Belgije poravnala je na 2-2 protiv Francuske u finalu Davis Cupa koji se igra u Lilleu, pa će o pobjedniku ovogodišnjeg izdanja najvećeg momčadskog teniskog natjecanja odlučivati posljednji peti dvoboj

U prvom nedjeljnom dvoboju najbolji belgijski igrač David Goffin je nadigrao prvi francuski" reket" Jo-Wilfrieda Tsongu sa 7-6 (5), 6-3, 6-2.

Tsonga je u prvom setu propustio šest "break-lopti", da bi potom Goffin u "tie-breaku" iskoristio svoju prvu set-loptu i tako usmjerio meč u svoju korist. I u drugom je setu prvi priliku za oduziman je servisa suparniku imao Tsonga, a nakon što ju nije iskoristio "break" je ostvario Goffin i riješio drugi set u svoju korist sa 6-3. U trećem je setu Belgijanac dominirao i dva puta oduzeo servis suparniku.

U posljednjem petom susretu za Francusku igra Lucas Pouille, a za Belgiju Steve Darcis. 

Francuska je dosada devet puta osvajala Davis Cup, posljednji put 2001. godine, a usto ima i osam poraza u finalima, posljednji put 2014. Belgija nikada nije bila pobjednik najcjenjenijeg teniskog momčadskog natjecanja, dva puta je gubila u finalima - 1904. i 2015. godine. 

 


Reci što misliš!