Sport

Tenis

Serdarušiću finale u singlu i naslov u paru, slavlje za Dražić

Serdarušiću finale u singlu i naslov u paru, slavlje za Dražić
Slavko Midzor/PIXSELL

Još jedan iznimno uspješan tjedan Nina Serdarušića na Futuresima, 20-godišnji Zagrepčanin izborio je finale u pojedinačnoj konkurenciji i stigao do naslova u paru u tuniškom Hammametu (zemljana podloga, 15.000 dolara)

Nino (1. nositelj) je u polufinalu singla lako obračunao s Francuzom Samuelom Bensoussanom (481. na ATP listi) - 6:3, 6:2 te će za naslov igrati protiv 6. nositelja Španjolca Eduarda Estevea Lobata, 435. tenisača svijeta.

U finalnom dvoboju u paru on i Nikola Čačić iz Srbije su bili superuvjerljivi protiv Španjolaca Marca Ginera i Jaumea Pla Malfeita - 6:1, 6:1. Nini je to ukupno 20. naslov na Futuresima u parovima, osmi ove godine.

Do naslova u konkurenciji parova u Africi je stigla i Marina Dražić, na ITF turniru u marokanskom Beni Mellalu (zemljana podloga, 15.000 dolara) ona i Rumunjka Oana Georgeta Simion nadvisile su u finalu talijansko-španjolsku kombinaciju Federica Arcidiacono/Olga Parres Azcoitia - 6:4, 6:2. Ovo joj je sedmi naslov u paru na profesionalnim turnirima, četvrti ove godine.


Reci što misliš!