Sport

Tenis

ATP Challenger Zadar: Serdarušić preokretom u četvrtfinale

ATP Challenger Zadar: Serdarušić preokretom u četvrtfinale
Frane Hrabrov

Nino Serdarušić jedini je od hrvatskih tenisača izborio plasman u četvrtfinale pojedinačne konkurencije na ATP Challengeru Falkensteiner Punta Skala Zadar Open.

Serdarušić je u četvrtak slavio preokretom u meču protiv Čeha Zdeněka Kolara sa 2-6, 6-3, 6-2 izborivši plasman među osam najuspješnijih na ATP Challengeru koji se igra u Petrčanima.

Nino nije dobro počeo meč, izgubivši servis već u uvodnom gemu, a uskoro je 233. igrač svijeta došao i do vodstva 5-1. U drugom setu Kolar je imao 3-1 i činilo se da ide prema pobjedi, no onda je uslijedilo izvrsno izdanje našeg tenisača, koji je osvojio sedam gemova zaredom i tako trasirao put prema pobjedi. Serdarušić je osvojio 11 od posljednjih 13 gemova. U četvrtfinalu će mu suparnik biti Slovak Jozef Kovalik.

Serdarušić će biti jedini hrvatski tenisač u četvrtfinalu pojedinačne konkurencije, jer je također u susretu drugog kola Bugarin Adrian Andrejev sa 6-4, 4-6, 6-1 bio bolji od Mateja Dodiga.

Matej je u sva tri seta vrlo rano gubio gem na svom početnom udarcu i morao nadoknađivati zaostatak. Andrejev je u jednom trenutku imao set i 4-2, no 18-godišnji Dodig se uspio oporaviti i vratiti ravnotežu u setovima. U trećem je, međutim, Andrejev brzo poveo 4-0 i malo potom prošao u četvrtfinale.

Falkensteiner Punta Skala Zadar Open je prvi turnir iz ovogodišnje serije Croatian Tennis Pro Tournaments. U tom kalendaru je trenutno 12 turnira, koji će se održati u Petrčanima, Splitu, Dubrovniku, Zagrebu, Osijeku i Bolu.


Reci što misliš!