Sport

Košarka, NBA Liga

Ben Simmons zablistao u prvoj pobjedi Philadelphije

Ben Simmons zablistao u prvoj pobjedi Philadelphije
Twitter / @sixers

VIDEO: Prošlogodišnji prvi izbor NBA drafta 21-godišnji Australac Ben Simmons, koji je morao propustiti cijelu prošlu sezonu zbog ozljede stopala, zablistao je punim sjajem u prvoj ovosezonskoj pobjedi Philadelphije te postao tek treći igrač u povijesti lige kojemu su trebale tek četiri utakmice da bi ostvario svoj prvi 'triple-double' učinak

Simmons je u pobjedi Philadelphije 97-86 u Detroitu sudjelovao s 21 košem, 12 skokova i 10 skokova te se pridružio dvojici kojoj je to uspjelo prije njega; Art "Hambone" Williams uspio je to u sezoni 1967/68. igrajući za San Diego Rocketse, a sedam godina prije njega prvi je to učinio Oscar Robertson u Cincinnatiju.

"Iskreno, sretan sam zato što smo pobijedili. To mi znači mnogo više od statistike. Lijepo je u mojim godinama doći do 'triple-doublea', ali još je ljepše pobijediti", izjavio je 21-godišnji Australac koji je tijekom dvoboja u Detroitu odlično surađivao s centrom Joelom Embiidom.

Kamerunac je s 30 koševa i devet skokova bio drugi najbolji igrač Sixersa. Naš Dario Šarić je igrao 20 minuta te ubacio sedam koševa uz skroman šut (ukupno iz igre 3/10. za tricu 1/4), a imao je po jedan skok i asistenciju.

Najbolji je kod Detroita bio Reggie Jackson sa 16 koševa, sedam asistencija i šest skokova, a centar Andre Drummond završio je dvoboj s 14 poena i 14 skokova.

Aktualni prvaci Golden State Warriorsi su do nekoliko sati prije utakmice živjeli u neizvjesnosti hoće li njihov kapetan Stephen Curry moći zaigrati na gostovanju u Dallasu, jer mu je prijetila suspenzija zbog isključenja na prethodnoj utakmici u Memphisu. Curry je samo novčano kažnjen sa 50.000 dolara, zbog bacanja štitnika za zube i svađe sa sucem, te je s 29 koševa i osam asistencija predvodio Warriorse do uvjerljive 133-103 pobjede kojom je Golden State došao do polovičnog učinka u prve četiri utakmice.

Kevin Durrant je u pobjedu ugradio 25 poena, osam skokova i šest asistencija, a Klay Thompson je bio treći strijelac momčadi s 21 košem.  Kod Dallasa, koji još uvijek čeka na prvu pobjedu u sezoni (0-4), najbolji je bio Wesley Matthews s 19 koševa, a po 13 su ubacili Harrison Barnes, Yogi Ferrell i J. J. Barea.

U Houstonu su se sudarili dvije neporažene momčadi koje se već sada mogu pohvaliti da su svladale aktualne prvake. Rocketsi (3-0) su to učinili na otvaranju sezone u Oaklandu, a Memphis (2-0) prije tri dana pred svojim navijačima. Houston je vodio većim dijelom dvoboja, najviše sa +12 sredinom treće četvrtine, a u posljednjih šest i pol minuta domaći su ušli sa +10 (88-78) nakon polaganja Jamesa Hardena.

Međutim, tada je domaći stroj stao. Rocketsi su do kraja utakmice postigli još samo dva poena, a primili čak 20 za konačnih 98-90 i slavlje Grizzliesa koje je prema pobjedi poveo Mike Conley, postigavši 12 od svojih 17 koševa u toj završnici. Marc Gasol je bio najbolji strijelac Memphisa s 26 koševa, a odličan je bio James Ennis III s 14 poena i 11 skokova.

S 27 koševa i sedam asistencija strijelce Houstona predvodio je Eric Gordon, kojemu je prije dvoboja uručena nagrada za najboljeg šestog igrača u prošloj sezoni. James Harden je ubacio 22 koša uz osam asistencija i pet skokova.

Uz Memphis (3-0), još su tri momčadi na Zapadu bez poraza, a to su LA Clippers (2-0) i San Antonio (3-0) koji je do treće pobjede u sezoni stigao nanijevši prvi poraz Torontu. Spursi su pred svojim navijačima svladali Raptorse sa 101-97 uz odličnu partiju razigravača Dejountea Murrayja koji je ubacio 16 koševa uz 14 skokova i šest asistencija. LaMarcus Aldrige je ubacio 20 poena uz osam skokova, a Danny Green je završio sa 17 koševa i osam skokova. Kod Raptorsa je opet najbolji bio DeMar DeRozan s 28 koševa, ali su gosti patili zbog skromne večeri prvog razigravača Kylea Lowryja koji je za osam koševa ispucao 11 lopti.

Tako je na Istoku ostala samo jedna neporažena momčad - Washington Wizards (3-0). Do treće pobjede su 'čarobnjaci' stigli slavljem 109-104 na gostovanju kod Denvera. Gosti su početkom drugog poluvremena preuzeli vodstvo i više ga nisu ispuštali iz ruku. Cijela početna petorka Washingtona bila je na dvoznamenkastom učinku. Bradley Beal je postigao 20 koševa, John Wall je ubacio 19 uz šut 3/13, ali je imao i 12 asistencija, dok je Otto Porter spojio 17 poena i 10 skokova. Nikola Jokić je bio najbolji igrač Denvera s 29 koševa, devet skokova i pet asistencija.

Giannis Antetokounmpo svojim je učinkom u prve četiri utakmice istaknuo kandidaturu za najkorisnijeg igrača lige. Grk je s 32 koša, 14 skokova i šest asistencija bio najzaslužniji za domaću pobjedu Milwaukeeja 103-94 nad Charlotteom. Chris Middleton je dodao 20 koševa, a Mirza Teletović 15 gađajući za tricu 5/9. Frank Kaminsky je s 18 koševa bio najbolji strijelac Hornetsa, a Jeremy Lamb je ubacio 17 uz devet skokova. Čak 22 skoka uz osam poena imao je Dwight Howard, ali je promašio svih devet slobodnih bacanja.

Promjena trenera u Phoenixu donijela je rezultat, jer su Sunsi svladavši Sacramento sa 117-115 stigli do prve ovosezonske pobjede. No, iako su Sunsi imali i 22 koša prednosti tijekom dvoboja u kojem ih je vodio dosadašnji pomoćnik smijenjenog Earla Watsona, Kanađanin Jay Triano, te u posljednje tri minute ušli sa +11, morali su se grčevito boriti za pobjedu do posljednje sekunde u kojoj je Garrett Temple promašio tricu za pobjedu, nakon što je s 23 koša bio najbolji strijelac Sacramenta. Prvi je nastup za Kingse ubilježio Bogdan Bogdanović te za 25 minuta ubacio 12 koševa uz šut 5/15.  

Privremeni trener Phoenixa Jay Triano ostavio je na klupi Erica Bledsoea, čija je objava na Twitteru o tome kako više ne želi biti u Phoenixu prethodila Watsonovom otkazu. Devin Booker je s 22 koša bio prvi strijelac Sunsa. Marquese Chriss je ubacio 19, a Mike James 18 poena. Dragan Bender je bio u igri 13 minuta te postigao pet koševa šutirajući 1/4 iz igre (1/3 za tricu), a imao je i pet skokova te dvije asistencije.

 


Reci što misliš!