Sport

Baseball

MLB: Houston izborio finale protiv LA Dodgersa

MLB: Houston izborio finale protiv LA Dodgersa
twitter / @astros

Igrači Houston Astrosa svladali su New York Yankees sa 4-0 u odlučujućoj, sedmoj utakmici polufinala doigravanja u američkoj profesionalnoj baseball ligi (MLB) te će se u velikom finalu boriti za naslov prvaka protiv Los Angeles Dodgersa koji su već ranije sa 4-1 izbacili prošlogodišnje prvake Chicago Cubse

Houston je u seriji protiv Yankeesa nadoknadio zaostatak 2-3, a dvoboju odluke gotovo savršenu utakmicu odigrali su bacači Astrosa. Utakmicu je počeo Charlie Morton i u pet izmjena dopustio tek trojici udarača da dođu do prve baze, dok je petoricu uspio izravno izbaciti svojim bacanjima.

Ono što je Morton započeo na jednako uspješan način nastavio je činiti njegova zamjena Lance McCullers Jr. On je u četiri preostale izmjene također ostavio goste bez ijednog boda, samo je jedan od udarača Yankeesa uspio doći do na bazu, dok je šestoricu izravno izbacio.

Houston je tako postao pobjednikom Američke lige (AL) i po drugi put u povijesti izborio mjesto u tzv. "Svjetskoj seriji", odnosno finalnom obračunu za naslov pobjednika MLB-a. Astros su prvi put u velikom finalu bili 2005. godine, kada su sa 4-0 poraženi od Chicago White Soxa.

Houston će za suparnika u finalu ovoga puta imati Los Angeles Dodgerse, pobjednike Nacionalne lige (NL). Dodgersi su s učinkom 104-58 bili najuspešnija momčad u osnovnom dijelu sezone, a pobjedom 4-1 nad prošlogodišnjim prvacima Chicago Cubsima došli su u priliku osvojiti svoj sedmi naslov u velikom finalu, na koji čekaju od 1988. godine, kad su sa 4-1 bili bolji od Oakland Athleticsa.

Finalna serija započinje u Los Angelesu u noći sa utorka na srijedu po hrvatskom vremenu (2.09 sati), a po prvi put u povijesti prednost domaćeg terena pripala je momčadi s boljim učinkom u osnovnom dijelu sezone, u kojoj su Dodgersi (104-58) nadmašili Houstona za tri pobjede (101-61).

Dodgersi će pred svojim navijačima igrati prve dvije utakmice finala, a bude li za to potrebe, i posljednja dva dvoboja u seriji na četiri pobjede. Houston će biti domaćin u trećoj i četvrtoj te mogućoj petoj utakmici, ako pobjednik ne bude poznat nakon prva četiri dvoboja.


Reci što misliš!

 Izdvojeno