Sport

Nogomet, Kvalifikacije za SP 2018

SAD prvi put nakon 1986. bez Svjetskog prvenstva

SAD prvi put nakon 1986. bez Svjetskog prvenstva
US Soccer

Sjedinjene Države su sinoć, prvi put nakon 1986. godine, ostale bez nastupa na SP nakon što je sinoć u zadnjem kolu kvalifikacija zone CONCACAF bolji od njih s 2-1 bio Trinidad i Tobago

Meksiko i Kostarika, dvije prvoplasirane reprezentacije u zoni CONCACAF s 21 i 16 bodova, plasman na SP 2018. su osigurale već prije zadnjeg kola kvalifikacija, a zadnji vlak su sinoć lovile reprezentacije Hondurasa, Paname i SAD-a. 

Honduras je kod kuće igrao protiv Meksika i pobijedio je s 3-2. Panama je pred domaćim gledateljima svladala Kostariku s 2-1, a odlučujući pogodak je u 88. minuti postigao Roman Torres. Taj gol je 'zatvorio vrata' za SP zatvorio reprezentaciji SAD-a koja je izgubila u gostima od Trinidada i Tobaga. Amerikanci su tako peti na ljestvici s 12 bodova, iza Paname i Hondurasa. 

Treće mjesto s 13 bodova u kvalifikacijama CONCACAF-a pa tako i izravan plasman na SP 2018. si je osigurala Panama kojoj će to biti prvi nastup na svjetskom prvenstvu. Honduras je kvalifikacije završio na četvrtom mjestu s također 13 bodova, ali lošijom gol razlikom, i ide u dodatne kvalifikacije za SP gdje ga čeka Australija.


Reci što misliš!