Sport

Sukob Armade i Policije

Policija zbog divljanja privela više navijača Rijeke

Policija zbog divljanja privela više navijača Rijeke
Goran Kovacic/PIXSELL

Premda je veći dio dana prošao mirno, uvertira utakmice Milan - Rijeka ipak nije protekla bez incidenata

Kako prenose talijanski mediji, ispred stadiona San Siro došlo je do sukoba Armade i policije na parkiralištu za gostujuće navijače.

Do sukoba je došlo nakon što policija nije pustila oko 1,000 navijača riječkog kluba prema gradu. U jednom trenutku je došlo do naguravanja, a prema policiji su poletjeli razni predmeti. Kako bi smirila situaciju policija je koristila suzavac, a nekoliko navijača je privedeno.

Talijanski mediji navode kako su navijači Rijeke na putu do stadiona razbili sedam autobusnih stadiona, bacali topovske udare i palili baklje. Zbog prevelike gužve policija je zatvorila dvije stanice metroa pa su navijači pješice prepraćeni do stadiona.

Interes navijača za odlazak na legendarni San Siro je bio iznimno velik i očekuje se kako će hrvatskog prvaka bodriti više od 4,000 navijača. Bit će to najmasovnija podrška navijača Rijeke do sada na nekom od stadiona u sklopu europskih liga.

Navijači su na put kretali osobnim automobilima, brojnim autobusima, te kombi vozilima, a zanimljivo posljednjih dana u Rijeci je bilo nemoguće iznajmiti kombi. Svi su 'krenuli' prema Italiji. Dio navijača do Milana je krenuo vlakom iz Trsta.


Reci što misliš!