Sport

Tenis

WTA Taškent: Poraz Jane Fett u prvom kolu

WTA Taškent: Poraz Jane Fett u prvom kolu

Hrvatska tenisačica Jana Fett nije se uspjela plasirati u 2. kolo WTA turnira u Taškentu, bolja od nje je u dvoboju 1. kola bila Čehinja Denisa Allertova sa 6-2, 3-6, 6-3 nakon sat i 36 minuta igre

Fett, koja je do nastupa u glavnom dijelu turnira stigla zahvaljujući uspješnom nastupu u kvalifikacijama, nije dobro odigrala prvi set. Dva je puta gubila svoj početni udarac, dok ona nije uspjela osigurati niti jednu "break-loptu".

I početak drugog seta nije bio dobar jer je Allertova povela s 2-0. No, u sljedećoj igri Fett je napokon stigla do prve "break-lopte" koju je odmah i iskoristila i vratila zaostatak da bi novim "breakom" stigla do prednosti od 3-2. Kod 4-3 je spasila "break-loptu" Allertove, a kod 5-3 još jednom oduzela servis Čehinji i izborila treći set.

Nažalost, u odlučujućoj dionici mlada Vrbovčanka nije nastavila tamo gdje je stala u drugom. Allertova je povela s 4-0, Fett se uspjela primaknuti na 4-3, no kada je servirala za ostanak u meču još je jednom popustila na svom početnom udarcu i tako ostala bez mogućnosti za vraćanje drugog "breaka" zaostatka.


Reci što misliš!