Tenis
Porazi Serdarušića i Raspudića u Banja Luci
Nino Serdarušić i Franjo Raspudić (obojica nastupili s pozivnicom organizatora) poraženi su u 1. kolu ATP Challengera koji se u Banja Luci igra za nagradni fond od 43.000 eura (zemljana podloga)
Nino je bio daleko bliži uspjehu, protiv mađarskog kvalifikanta Petera Nagyja (452. na ATP listi) osvojio je Zagrepčanin prvi set, izgubio sljedeći, a u trećoj se dionici vratio od zaostatka 3:5 na 5:5, kod 6:3 u tie-breaku spasio tri vezane meč-lopte (3:6), no ne i četvrtu - bilo je 4:6, 6:4, 7:6(6) za Nagyja.
Raspudić je, pak, na startu poražen od 24-godišnjeg slovačkog kvalifikanta Filipa Horanskog (348. na ATP listi) - 6:2, 6:3.
Vezane vijesti
-
Hrvatski tenisač Nino Serdarušić ostao je bez polufinala ATP Challengera Punta Skala Zadar Open nakon poraza od Slovaka Jozefa Kovalíka 3-6, 6-3, 7-6 (4) i to nakon što je u trećem setu imao vodstvo 3-1.
-
Nino Serdarušić jedini je od hrvatskih tenisača izborio plasman u četvrtfinale pojedinačne konkurencije na ATP Challengeru Falkensteiner Punta Skala Zadar Open.
-
Petak je bio dan maksimalnog učinka hrvatskih tenisača na Futuresu u Novom Sadu (zemljana podloga, 15.000 dolara), sva trojica naših predstavnika izborila su prolaz u polufinale pojedinačne konkurencije, a hrvatski je par stigao do naslova
-
Čak trojica hrvatskih tenisača igrat će u četvrtfinalu ovotjednog Futuresa u Novom Sadu (zemljana podloga, 15.000 dolara)
Izdvojeno
-
Košarkaši Zadra opravdali su ulogu favorita u prvoj utakmici četvrtfinala doigravanja prvenstva Hrvatske. U Krešinom domu svladali su Dubravu sa 78-61 (20-6, 20-21, 21-19, 17-15),
-
U Splitsko-dalmatinskoj županiji u četvrtak je predstavljen pola milijuna eura vrijedan Projekt konzervacije i prezentacije kulturno-povijesne baštine lokaliteta Manastirine, Salona u kojem je među ostalim saniran grob sv. Dujma i 15 sarkofaga.
-
Poljakinja Iga Šwiatek, najbolja svjetska tenisačica, vrlo lako je izborila plasman u finale zemljanog WTA Masters 1000 turnira kojem je domaćin Madrid.
-
Napokon nam je stiglo vrijeme kad možemo neprestano uživati u ledenoj kavi, no zašto ovaj put ledenu kavu ne biste pripremili na nešto drukčiji način?
Reci što misliš!