Sport

Biciklizam

Froome dogodine uz "Tour" i "Vueltu" želi i pobjedu na "Giru"

Froome dogodine uz
AP Images

Froome je pobjedom na ovogodišnjoj "Vuelti" postao tek treći vozač u povijesti koji je uspio osvojiti "Vueltu" i Tour" u istoj godini

Britanski biciklist Chris Froome (32), koji je u srpnju ove godine po četvrti put u karijeri osvojio "Tour de France", a u nedjelju je osvojio i "Vuelta a Espanu" te tako postao prvi vozač koji je osvojio dvije velike trotjedne utrke u istoj godini, u ponedjeljak je u razgovoru za BBC izjavio kako bi 2018. godine mogao pokušati osvojiti sve tri trotjedne utrke, želja mu je uz "Tour" i "Vueltu" pobjeda i na "Giru d'Italia" koji je održava u svibnju.

"Neću reći da je to nemoguće. Ništa na svijetu nije nemoguće, ali bilo bi jako teško", rekao je Froome.

Froome je pobjedom na ovogodišnjoj "Vuelti" postao tek treći vozač u povijesti koji je uspio osvojiti "Vueltu" i Tour" u istoj godini, no prvi otkako je termin "Vuelte" 1995. godine prebačen s kraja travnja i početka svibnja na raj kolovoza i početak rujna.

Dosada su "Vueltu" i "Tour" u istoj godini osvajali tek peterostruki pobjednici "Toura", Francuzi Jacques Anquetil (1963) i Bernard Hinault (1978). Prije Froomea posljednji vozač koji je uspio slaviti na dva "grand toura" u istoj godini bio je Španjolac Alberto Contador, koji je 2008. osvojio "Giro" i "Vueltu".


Reci što misliš!