Sport

Biciklizam

Vuelta: Armeeu 18. etapa, Froome povećao prednost

Vuelta: Armeeu 18. etapa, Froome povećao prednost
AP Images

Na posljednjem, 3.2 kilometara dugom usponu najviše snage imao je Armee koji je ciljem prošao sa 31 sekundom ispred drugog Kazahstanca Alekseja Lucenka

Belgijanac Sander Armee (Lotto-Soudal) pobjednik je 18. etape ovogodišnjeg izdanja biciklističke utrke "Vuelta a Espana" vožene od Suancesa do vrha uspona na Santo Toribio de Liebana u 169 dužini od kilometara dok je Britanac Chris Froome (Sky) uspio povećati svoju prednost u ukupnom redoslijedu ispred drugog Talijana Vincenza Nibalija (Bahrain) za 21 sekundu. 

Oko 20 vozača se rano tijekom etape izdvojilo iz glavne skupine, a kako među njima nije bilo konkurenata za ukupnu pobjedu peloton im je dopustio da izgrade prednost koja je ponekad iznosila i 13 minuta te je bilo jasno kako će etapni pobjednik doći iz skupine bjegunaca.

Na posljednjem, 3.2 kilometara dugom usponu najviše snage imao je Armee koji je ciljem prošao sa 31 sekundom ispred drugog Kazahstanca Alekseja Lucenka (Astana) te 46 sekundi ispred trećeg Talijana Giovannija Viscontija (Bahrain).

U skupini favorita sama završnica etape bila je vrlo dinamična, na pretposljednjem usponu dana činilo se kako je Froome opet u krizi kao i u srijedu, no Britanac se tijekom spusta uspio oporaviti, a zatim se u posljednjem kilometru etape tijekom kojega je bilo i vrlo strmih dijelova s nagibom od 16 posto uspio odvojiti i od Nibalija te ciljem proći 21 sekundu ispred Talijana.

Tri dana prije završetka utrke Froome ima 1:37 minuta bolje vrijeme od drugog Nibalija, odnosno 2:17 minuta ispred trećeg Nizozemca Wulca Keldermana (Sunweb).

REZULTATI, 18.ETAPA:

1. Sander Armee (Bel/Lotto-Soudal) 4:09:39

2. Aleksej Lucenko (Kaz/Astana) +31

3. Giovanni Visconti (Ita/Bahrain) +46

4. Alexis Gougeard (Fra/AG2R) +1:02

5. Jose Joaquin Rojas (Špa/Movistar) +1:06

UKUPNO:

1. Chris Froome (VB/Sky) 72:03:50

2. Vincenzo Nibali (Ita/Bahrain) +1:37

3. Wilco Kelderman (Niz/Sunweb) +2:17

4. Ilnur Zakarin (Rus/Katjuša) +2:29

5. Alberto Contador (Špa/Trek) +3:34


Reci što misliš!