Sport

Nogometni mercato

Borussia Dortmund pronašla beka u Hoffenheimu

Borussia Dortmund pronašla beka u Hoffenheimu
twitter / @BVB

Novo ime u redovima dortmundske Borussije je Jeremy Toljan, bočni koji dolazi iz Hoffenheima, a u suprotnom smjeru na posudbu odlazi Felix Passlack

Europski prvak s njemačkom reprezentacijom do 21 godine iz ove godine s Eura u Poljskoj, Jeremy Toljan, napustio je Hoffenheim i preselio u redove dortmundske Borussije.

Iako nema službene potvrde, informacije govore kako je Borussia Hoffenheimu platila pet milijuna eura te će na posudbu u suprotnom smjeru otići Felix Passlack koji je potpisao ugovor s Borussijom do 2021. godine, a naredne dvije sezone provest će u Borussiji.

Toljan je u Hoffenheimu od 2011. godine kada je stigao iz Stuttgarta. Ove sezone u oba kola krenuo je od prve minute u dresu Hoffenheima, no prošle sezone nije bio stalni član prvih 11 te je skupio 21 nastup računajući prvenstvo i DFB Pokal.

"On je igrač velikog potencijala. S druge strane Passlack je mlad igrač koji je već pokazao da može igrati na najvišoj razini. Želimo mu što više prostora za nastup u Hoffenheimu i vjerujemo da je u dobrim rukama kod trenera Juliana Nagelsmanna", istaknuo je sportski direktor Borussije Michael Zorc.

Toljan je tijekom ljeta u više navrata bio povezivan s raznim klubovima, navodno su veliki interes pokazivali i Tottenham i Juventus, međutim odlučio se na kraju za Borussiju.


Reci što misliš!