Sport

play-off europske lige

Ronald Koeman: Imamo dobar rezultat, ali nas čeka još 90 minuta

Ronald Koeman: Imamo dobar rezultat, ali nas čeka još 90 minuta

Nogometaši Evertona u srijedu poslijepodne doputovali su u Split na uzvratni susret četvrtog pretkola Europske lige. Predvođeni trenerom Ronaldom Koemanom ne žele dovesti u pitanje prolazak u skupine Europske lige jer su svjesni kako je, za povijest kluba, vrlo važno biti dio Europe

Samo dan prije utakmice doputovali su igrači Evertona u Split na uzvratnu utakmicu Europske lige protiv Hajduka. Trener momčadi iz Liverpoola Ronald Koeman svjestan je kako njegova momčad ima lijepu prednost iz prvog susreta, ali kako se ne planira braniti i da ga zanima samo pobjeda.

"Nećemo izaći na teren s obrambenim mentalitetom niti čuvati rezultat. Želimo kontrolirati utakmicu i zabijati golove. Imamo dobru prednost, ali još se igra 90 minuta. Bit će teško, ovaj nam je tjedan nezgodan. Teško je biti vrhunska momčad u Premiershipu, a da ne igrate u Europi. Za povijest kluba važno je biti dio Europe. Imamo neke ozlijeđene igrače, što nam otežava ovaj tjedan, ali dat ćemo sve od sebe da prođemo dalje. To nam je najveća ambicija."

Trener Evertona osvrnuo se i na igrače koji neće nastupiti na Poljudu: "S nama nisu doputovali Ramirez i Klaassen. Ramirez je dvojben i za nedjelju, a Klaassena neće biti barem tjedan dana. Ako netko nije 100% spreman, neće krenuti od prve minute, ali očekujem da će svi igrači biti na raspolaganju. Neću puno mijenjati, iako možemo rotirati na nekim pozicijama."

"Znamo za navijače Hajduka i da će nas pokušati prestrašiti, ali ovdje nisu toliko blizu travnjaka. To je atmosfera u kojoj je zadovoljstvo igrati nogomet. Imamo dovoljno iskusnih igrača koji se znaju nositi s takvim ambijentom. Odigrali smo dobrih prvih 45 minuta kod kuće. Oni su bili dobri u nastavku, a mi smo posustali. Rezultat je dobar, ali čeka nas još 90 minuta", zaključio je Koeman.

Utakmica je na rasporedu u četvrtak s početkom u 21 sat.


Reci što misliš!