Sport

Košarka, A1 Liga

Cibona se već u nedjelju može okititi naslovom prvaka

Cibona se već u nedjelju može okititi naslovom prvaka
Slavko Midzor/PIXSELL

U nedjelju, 28. svibnja 2017. odigrat će se četvrta utakmica finalne serije Prvenstva Hrvatske između Cedevite i Cibone. Cibona u seriji vodi 2-1

Veljko Mršić, trener KK Cedevita:

"Plan je dati sve od sebe i učiniti sve da pokušamo izboriti petu utakmicu. Moramo od početka utakmice biti agresivniji, prije svega obrambeno ne smijemo dozvoliti lagane poene kakve nam je Cibona zabijala u prve tri utakmice. Ono što smo igrali u zadnjim četvrtinama svih utakmicama trebamo igrati od početka. Imamo još dva dana do te utakmice da se na to pripremimo. Nema tu puno filozofije. Dobro se poznajemo i nešto ćemo pokušati. Boatright je imao veliku pauzu i normalne su njegove oscilacije. Cibona ga dosta pritišće i igraju na njemu dosta dobru obranu. S druge strane, Musa je mlad igrač i ovo mu je prvo ovakvo finale u kojem ima takvu ulogu i sigurno da su i kod njega očekivane oscilacije. No, nije naš problem napad. Obrana mora biti bolja, a u napadu samo moramo bolje prepoznavati akcije nego što smo to radili u prošloj utakmici."

Damir Mulaomerović, trener KK Cibona:

"Mislim da je najvažnija stvar da sa se nakon pobjede na svom terenu dobro odmorimo i osvježimo. Imamo malo vremena za oporavak i regeneraciju. Probat ćemo se odmoriti i završiti ovu priču u nedjelju u Domu sportova. Sigurno da neće biti lako. Cedevita  je preiskusna ekipa koja će dati sve od sebe da izjednači. Odlučivat će tu dosta energija momčadi, ali i psihološko stanje. Mislim da u zadnje vrijeme, s obzirom na ono kako izgledamo, imamo pravo nadati se da ćemo odigrati jednu dobru utakmicu i završiti prvenstvo u nedjelju."


Reci što misliš!