Sport

Košarka, A1 Liga

Mršić: Prerano sam zatvorio utakmicu, ali zasluženo smo prvaci

Mršić: Prerano sam zatvorio utakmicu, ali zasluženo smo prvaci
Igor Soban/PIXSELL

Priznao je Cedevitin trener da je prerano počeo zatvarati utakmicu. Kaže - neće više. Mulaomerović zadovoljan, ali s gorkim okusom u ustima zbog poraza

Nakon pete utakmice finalne serije košarkaškog Prvenstva Hrvatske akteri s terena, odnosno s klupa pa i iz svečane lože spustili su se do terena gdje su za potrebe TV-kuće Arena Sport podijelili svoje dojmove.

Veljko Mršić, trener Cedevite: 

Nije bilo lagano. Prvo poluvrijeme nismo odigrali dobro, napravili smo tada puno grešaka. Bili smo ubrzali, što je normalno budući da je veliki broj igrača prvi puta igrao ovakvu utakmicu. Htjeli smo usporiti igru i postaviti napad. Jako loše smo šutirali, većina tih šuteva nije bila izrađena. U nastavku smo to malo promijenili, počeli smo pogađati i lopta je išla bolje. Bili smo bolje fizički pripremljeni i na koncu mogu reći da smo poputno zasluženo četvrti put zaredom prvaci Hrvatske. Napravio sam grešku jer sam prerano krenuo u zatvaranje utakmice, to je dobra škola za mene. Htio sam mlađim igračima dati priliku i iskustvo igranja finala. Takve stvari ipak netko mora zaslužiti i mislim da se nikome ništa ne treba poklanjati.

Damir Mulaomerović, trener Cibone: 

Zamalo smo ostali prekratki. Večeras je presudila individualna kvaliteta. Prije svega Ryana Boatrighta koji nas je izneredio u igri jedan na jedan, čak i uz tu obranu koju smo na njemu forsirali. Morali smo se otvoriti kad su nam se odvojili, odmarali smo Žorića zbog ekstremnih uvjeta. Presudilo je možda i neko neiskustvo naših igrača koji još do sada nisu igrali puno ovakvih utakmica. Vratili smo se, pokazali karakter i kapa dole igračima i publici na tome. Bili su navijači uz nas cijelo vrijeme i žao mi je što na kraju nismo uzeli trofej, ali to je tako u košarci. Čestitam momčadi Cedevite, na kraju su zasluženo slavili.

Opširnije na Sportarena.hr


Reci što misliš!