Sport

Nogomet, MaxTV Prva HNL

Jadranski derbi na Rujevici, Osijek čeka Slaven Belupo, Lokomotiva Inter

Jadranski derbi na Rujevici, Osijek čeka Slaven Belupo, Lokomotiva Inter
Ivo Čagalj/Pixsell

Danas se nastavlja 33. kolo Prve HNL, a utakmica kola je Jadranski derbi na Rujevici između Rijeke i Hajduka

Rijeka je porazom protiv Lokomotive izgubila važna tri boda, a Dinamo se jučerašnjom pobjedom nad Splitom približio na samo dva boda zaostatka. Momčad Matjaža Keka danas će protiv Hajduka tražiti nova tri boda i bijeg na pet bodova prednosti. Kek očekuje pobjedu.
 
"Derbi. Derbi 'time'. Velika utakmica, izazov, puna, rasprodana Rujevica, kvalitetan protivnik i naša želja, cilj, inat i motiv da napravimo ono što i očekujemo, a to je pozitivan rezultat kojim bismo produljili neizvjesnost oko kraja prvenstva“, rekao je Kek.

Hajduk je u dobroj formi, a igrom je zadovoljan i kapetan Hajduka Zoran Nižić.
 
"Prikazali smo u zadnjih pet utakmica dobru igru i odličan rezultat tako da sigurno idemo puni samopouzdanja na Rujevicu. Bit će jako teška utakmica, Rijeka cijelu sezonu prikazuje odličnu igru, ali Hajduk uvijek ide na pobjedu, a tako ćemo ići i u ovoj utakmici", kazao je Nižić.

Utakmica na Rujevici počinje u 17 sati. Rijeka je prva na ljestvici sa 79 bodova, dva više od Dinama, a Hajduk je na trećem mjestu sa 62 boda, tri više od četvrtog Osijeka. Šestoplasirana Lokomotiva će od 15 sati ugostiti Inter koji je na osmom mjestu, a kolo će zaključiti Osijek i petoplasirani Slaven Belupo u Gradskom vrtu u 19 sati.

Rezultati by SofaScore

Reci što misliš!