Sport

Hokej na ledu

NHL: Rangersi smanjili zaostatak, Nashville korak do finala

NHL: Rangersi smanjili zaostatak, Nashville korak do finala
Twitter / @NYRangers

U trećem susretu polufinala doigravanja Istočne konferencije NHL lige New York Rangersi su pobijedili Ottawa Senatorse 4-1 i u seriji na četiri pobjede smanjili na 2-1, dok je Nashville u polufinalu Zapada pobijedio St Louis 2-1 i seriji na četiri pobjede poveo 3-1

Rangersi su odigrali sjajnu utakmicu u svom Madison Square Gardenu ostvarivši pobjedu koja ih ostavlja u igri za plasman u konferencijsko finale. NY je poveo 4-0, a gosti su do kraja uspjeli zabiti tek utješni pogodak.

Golove za domaći sastav zabili su Mats Zuccarello (5:31), Michael Grabner (13:24), Rick Nash (32:21) i Oscar Lindberg (38:17), dok je vratar Henrik Lundqvist sakupio 26 obrana. Pogodak za goste zabio je Jean-Gabriel Pageau (38:49).

"Odigrali smo dvije sjajne trećine, to je jedini način kako se može srušiti Ottawa", kazao je Zuccarello.

Četvrta utakmica na rasporedu je 4. svibnja ponovo u New Yorku.

U drugom susretu večeri hokejaši Nashville Predatorsa su pobijedili St. Louis Blues 2-1 i u seriji na četiri pobjede vode 3-1.

Navijači u Bridgestone Areni čekali su 45 minuta kako bi vidjeli prvi pogodak, a mrežu gostiju načeo je Ryan Ellis. Na 2-0 povisio je James Neal sedam minuta prije kraja utakmice. Bluesi su četiri minute prije kraja uspjeli smanjili golom Joela Edmundsona, no u preostalom periodu nisu uspjeli izboriti produžetak.

"Bila je ovo iznimno teška i dramatična utakmica. Sasvim sigurno najteža u ovoj seriji, no uspjeli smo ostvariti važnu pobjedu", poručio je vratar Pekka Rinne koji je sakupio 32 obrane.

Peta, možda i odlučujuća utakmica je u petak u St. Louisu.


Reci što misliš!