Sport

triatlon klub zadar

Jacopo Butturini prvi a TK Zadar treći u u štafetnom sprint triatlonu na Korčuli

Jacopo Butturini prvi a TK Zadar treći u u štafetnom sprint triatlonu na Korčuli

U subotu 29. travnja održan je 7. Korčulanski triatlon, Marco Polo izazov. Vremenski uvjeti nisu bili idealni; naime jak vjetar i kiša otežali su organizaciju ove utrke koja se održava svake godine u zadnjem vikendu travnja.

Natjecanje se sastojalo od utrka različitih po udaljenosti i vrsti; supersprint utrka, sprint utrka individualna i štafetna te glavna utka ovog dogadaja: olimpijski triatlon.

Kao i svake godine, sudjelovale su i osnovne škole s najmlađim sportašima.

Triatlon klub Zadar  se dva puta penjao na pobjedničko postolje.

Zadrani su osvojili 3. mjesto u štafetnom sprint triatlonu. Postava ekipe TK Zadra nastupila je u sastavu Enrico Visconti kao plivač, Kristina Skroče kao biciklistkinja te Jasna Skroče kao trkačica. Važno je naglasiti da je ovo bila jedina miješana ekipa, a još je zanimljivije da nijedna druga nije imala niti jednu ženu u svojoj postavi.

Jacopo Butturini, koji se već treću godinu natječe za TK Zadar i koji je dosad uvijek bio na postolju u Korčuli, ove je došao do vrha, zauzeo je prvo mjesto i to sa 3 minute i 17 sekundi prednosti pred odličnim srpskim triatloncem Ognjenom Stojanovićem.

Jacopo je od početka bio u vodstvu, tijekom prvog dijela plivanja je umakao svojim protivnicima. More je mjerilo tek 14 stupnjeva Celzijevih​.

Nakon prve tranzicije odlučio je iskoristiti tešku stazu i kišno vrijeme te pokušati odvoziti sam biciklističku etapu utrke. Stojanović je vozio skupa s našim vrsnim triatloncima Visticom i Alvirovićem, no nisu uspjeli stići Jacopa do druge tranzicijske zone. Jacopo je pobijedio trčeći zadnjih 10 km utrke za 33 minute i 5 sekundi, a  ukupno vrijeme njegove utrke je 1h:50min:47sec, slijede Ognjen Stojanović (1:54:04) i Andrej Vištica (1:54:20).

Sljedeći nastup Triatlon kluba Zadar je utrka u Kotoru (Crna Gora) 13. svibnja, u srednje dugom triatlonu (1.9km plivanja , 90km bicikle i 21km trčanja).


Reci što misliš!