Sport

Nogomet, Premiership

Arsenal uz puno muke pobijedio Middlesbrough

Arsenal uz puno muke pobijedio Middlesbrough
arsenal.com

Middlesbrough je večeras na svom Riverside stadionu ugostio momčad Arsenala koja je nakon šokantnog poraza od Crystal Palacea prošli tjedan, večeras uspjela slaviti sa 2:1

Alexis Sanchez doveo je  topnike u vodstvo prelijepim pogotkom iz slobodnog udarca u 42. minuti. Početkom nastavka, točnije u 50. minuti, Negredo je odlično reagirao na ubačaj Downinga i izjednačio na 1:1. Domaćini su imali i veliku priliku za vodstvo preko Ayale čiji je udarac zaustavio Cech, da bi u 71. minuti Mesut Özil zabio za novo vodstvo Arsenala nakon lijepe akcije.

Rezultat se do kraja utakmice nije mijenjao te se momčad Arsenea Wengera pomaknula za jedno mjesto i sada je šesta, dok Middlesbrough koji je na pretposljednjem mjestu Premierlige, čeka teška borba za ostanak u ligi. Mjesto koje bi ih spasilo od ispadanja bježi im nakon ove utakmice šest bodova.

Topnicima je ovo tek druga pobjeda u posljednjih devet gostovanja, a Alexis Sanchez zabio je 13 golova na gostujućima travnjacima što je najviše od svih igrača u Premiershipu. S ova dva gola, Arsenal je zabio ukupno 3001 gol u engleskom ligaškom nogometu, a više ima samo Manchester United (3226).

Middlesbrough je srušio i jedan negativni rekord - 15 utakmica u nizu ne znaju za pobjedu.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Reci što misliš!