Sport

Nogomet, Liga prvaka

Večeras navijamo za Subašića, sutra za Modrića

Večeras navijamo za Subašića, sutra za Modrića
asmonaco.com

Trojica zadarskih nogometaša sa svojim su momčadima došli do četvrtfinala elitnog nogometnog natjecanja, Lige prvaka. Šime Vrsaljko će zbog ozljede propustiti ogled njegovog Atletica i Leicester Cityja, dok će Danijel Subašić i Luka Modrić sasvim sigurno biti u udarnim postavama Monaca i Real Madrida

Iako će većina ljubitelja nogometa večeras pred TV ekranima popratiti susret Juventusa i Barcelone, naše će oči biti uprte u dvoboj Borussije Dortmund i Monaca. Oba sastava ove sezone sinonim su za efikasnost i atraktivan nogomet tako da očekujemo dvoboj s pregršt prigoda i naravno pogodaka. To možda i nije dobra vijest za našeg Danijela Subašića budući da će se naći oči u oči s jednim od trenutno najboljih napadača Europe, Pierre-Emerickom Aubameyangom. Ipak, ne sumnjamo kako će ponajbolji svjetski vratar iz tog dvoboja izaći kao pobjednik, dok se od njegovih klupskih kolega Radamela Falcaa i Kyliana Mbappéa očekuje da budu stalna prijetnja po gol domaćina.

A što tek reći o zadatku koji se nalazi pred Lukom Modrićem i Real Madridom? Ždrijeb ih je spojio s još jednim europskim gigantom, Bayern Münchenom, kojeg s klupe vodi njihov bivši trener Carlo Ancelotti. 'Don Carlo' dakako 'u dušu' poznaje sastav Reala i to će mu u sutrašnjem dvoboju biti velika prednost nad Zinedineom Zidaneom, mada se u modernom nogometu zna gotovo sve o svakome. Naš Luka će u sredini terena voditi veliki dvoboj s još jednim bivšim Realovcem i ponajboljim zadnjim veznim igračem svijeta, Xabijem Alonsom, a skupa s Tonijem Kroosom će loptama 'hraniti' udarne igle Reala, Cristiana Ronalda, Karima Benzemu i Garetha Balea. Modrić je proteklog vikenda odigrao jako dobru rolu u gradskom derbiju protiv Atletica tako da vjerujemo kako je mini-kriza, u koju je nedavno zapao, konačno iza njega.

A kad smo već spomenuli Atletico, Šime Vrsaljko nažalost neće biti u sastavu sutra protiv prvaka Engleske. Međutim, jedinom ćemo okom pratiti i taj dvoboj te se nadati prolasku Atletica jer, u optimističnom scenariju, Šime se do polufinalnih susreta stigne oporaviti i vratiti u natjecateljski ritam.

Stvari su dakle jasne, Nogometni klub Zadar, hrvatski trećeligaš koji će promociju u Drugu HNL tražiti tek sljedeće sezone, ima tri svoja predstavnika u četvrtfinalu Lige prvaka, a možda i polufinalu. Priznat ćete, nije mala stvar!

Hrvati u četvrtfinalu Lige prvaka:

Danijel Subašić (Monaco)
Ivan Rakitić (Barcelona)
Mario Mandžukić (Juventus)
Marko Pjaca (Juventus) – ozlijeđen
Luka Modrić (Real Madrid)
Mateo Kovačić (Real Madrid)
Šime Vrsaljko (Atletico Madrid) - ozlijeđen


Reci što misliš!