Sport

Nogomet, Ligue 1

Marcelo Bielsa u srpnju preuzima Lille

Marcelo Bielsa u srpnju preuzima Lille

Argentinac Marcelo Bielsa se vraća u francusko prvenstvo od 1. srpnja kada će preuzeti klupu Lillea, dvije godine nakon što je neočekivano napustio Olympique iz Marseillea

Bivši argentinski izbornik, čiji ne nadimak "El Loco" (Luđak) napustio je Marseille nakon samo jedne utakmice u sezoni 2015./16. navodeći kao razlog sukob s upravom kluba. 

Bielsa (61) je također naglo napustio i klupu Lazija prošle godine, samo dva dana nakon što je imenovan trenerom.

"Marcelo Bielsa je nesumnjivo jedan od najpoštovanijih i najutjecajnijih trenera na svijetu i činjenica da smo ga mogli dovesti u Lille predstavlja veliko zadovoljstvo", stoji na službenim stranicama Lillea uz informaciju da je Argentinac potpisao dvogodišnji ugovor.

S Bielseom, koji je trenirao i Čile od 2007. do 2011., Argentina je bila prva u kvalifikacijama za SP 2002. ali tada nije uspjela proći prvi krug.

Dvije godine kasnije, 2004. Argentinci su osvojili olimpijski zlatnu medalju prije nego je Bielsa podnio ostavku nakon što je šest godina bio izbornik.

Bielsa će na klupi Lillea zamijeniti Francka Passija koji je ovaj mjesec imenovan privremenom zamjenom za  Patricka Collota.

Lille je trenutačno 14. u prvenstvu sa četiri boda više od zone ispadanja.

Rezultati by SofaScore

Reci što misliš!