Sport

#nogomet

Trener Lillea nakon proslave naslova najavio odlazak iz kluba

Trener Lillea nakon proslave naslova najavio odlazak iz kluba
AP Images

Trener novog francuskog prvaka Lillea Christophe Galtier najavio je da će napustiti klub u intervewu koji je u utorak objavljen u "L'Equipeu".

"Moje intimno uvjerenje je da sam ovdje odradio svoje", kazao je Galtier potvrdivši da je već dobio ponude Lyona, Nice i Napolija. Lille, kojem je ovo četvrti naslov u povijesti, vodi od prosinca 2017.

Galtier je proglašen najbolji trenerom sezone i kazao je da ne želi "zapasti u rutinu" istaknuvši kako njegova odluka nema veze sa sadašnjom financijskom situacijom u klubu. 

"Kvaliteta igračkog kadra za sljedeću sezonu ili ekonomska situacija kluba nisu povezani s mojim odlaskom. To je povezano sa mnom. Nakon četiri sezone osjećam da je vrijeme", dodao je 54-godišnji Galtier.

Bivši trener Saint-Etiennea je potvrdio kako je dobio ponude oko pet klubova među kojima su Olympique Lyon OL, Nice i Napoli za koje kaže da su sva tri zanimljiva. Dodao je kako je moguće da potpiše za jedan od njih do kraja tjedna.

Nica je prekinula privremenu suradnju s Rumunjem Adrianom Urseaom, Lyon je potvrdio odlazak Rudija Garcie, a Napoli je objavio da na kraju sezone prekida suradnju s Gennarom Gattusom.


Reci što misliš!