Sport

Hrvatska košarkaška liga za prvaka

Zadar "prosvijetlio" u Brodu

Zadar

Utakmicu protiv Svjetlosti je trener Zadra Aco Petrović nazvao "utakmicom sezone"

Utakmicu protiv Svjetlosti je trener Zadra Aco Petrović nazvao "utakmicom sezone". Koliko u tome ima istine, teško je reći, no u ranije odigranoj utakmici 4. kola Lige za prvaka Zadar je dosta teško pobijedi domaću Svjetlost s 94:86.

Zadrani su fantastično započeli utakmicu i postizao duplo više koševa nego domaćini pa je ubrzo bilo +12 (8:20), nešto kasnije i +17 (13:30). Brođani nikako nisu mogli protiv zadarske centarske linije koja je zatvorila sve prilaze košu, pa su domaćini počeli forsirati tricu. No, ušla je samo jedna iz devet pokušaja, a Zadar je za to vrijeme pametno i smireno preko Englisha, Johnsona i Stipčevića došao do +20.

No, do poluvremena su to vodstvo u cijelosti izgubili. Svjetlost je pojačala obranu, a u i napadu su igrali puno bolje. U 15. minuti serija 8-0 se Svjetlost približila na 41:45, a u posljednjem napadu prvog poluvremena Devčić prvo promašuje tricu, ali hvata odbijenu loptu te zabija za minimalni zaostatak 50:51 na kraju dvije četvrtine.

Zadar je u treću četvrtinu ušao odlično, serijom 7-0 za 50:58. No, Gečevski u napadu radi peti prekršaj, a Svjetlost postiže pet uzastopnih koševa za 55:58. Preko Johnsona i Stipčevića istom mjerom uzvraćaju i Zadrani, te se ponovno odvajaju.

Prednost Zadra do kraja susreta više nije prelazila osam koševa ali im pobjeda nije bila ugrožena. Na kraju 86:94, pobjeda Zadra koja ih je ostavila u borbi za vrh ljestvice.

English je opet predvodio Zadar s 22 koša i 10 skokova, Lalić je postigao 18, a Johnson 17 koševa.


Reci što misliš!