Sport

33. kolo 1. HNL

Dinamo proslavio naslov uz pobjedu

Dinamo proslavio naslov uz pobjedu

Sve je završilo kao po želji Dinamovaca, pobjeda i tri pogotka u mreži Hajduka te hat-trick Eduarda da Silve

ZAGREB - Sezona 2006/07 je završila i Dinamo je zasluženo uzeo titulu prvaka sa 20 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Hajduk. Dinamo ima i najboljeg igrača HNL, fantastičnog Eduarda da Silvu koji je zabio 34 pogotka ove sezone. Za Hajduk je najbolje što je prvenstvo završilo pa se Splićani mogu okrenuti slaganju momčadi za iduću sezonu.

Već u 13-toj minuti Dinamo dolazi u prednost prvim pogotkom Da Silve. Tomić je s centra igrališta odigrao izvrsnu dubinsku loptu za Eduarda, koji je pobjegao Živkoviću, ušao u kazneni prostor i hladnokrvno svladao nemoćnog Balića. U 39-toj minuti Ćorluka je povukao protunapad po desnoj strani, odigrao dvostruko dodavanje s Modrićem i ubacio za Eduarda koji takvu priliku nepropušta. Posljednji pogodak Eduardo zabija nogom sa 6 metara nakon Modrićeva kornera s lijeve strane. Nakon posljednjeg sudačkog zvižduka započelo je slavlje na radost 30.000 navijača u plavim majicama koji su došli na promociju devetog naslova prvaka Hrvatske

Prije samog susreta u policiju je privedeno 16 domaćih navijača, najviše zbog pijanstva. Već od 17 sati na središnjem zagrebačkom trgu počeo je glazbeni program s koncertom brojnih bendova, među kojima su bili i Psihomodo Pop, Kawasaki 3P, Baruni, Connect, Vatrene ulice i Davorin Bogović te ITD band, koji se za tu priliku okupio prvi put nakon 15 godina.

U posljednjem kolu Prve HNL Cibalia je osigurala ostanak u Prvoj HNL, a Pula ide u dodatne kvalifikacije putem kojih će tražiti priliku za ostanak u elitnom društvu hrvatskog nogometa. Sutra će se znati hoće li u dodatnim kvalifikacijama igrati protiv Zadra ili Intera.

REZULTATI 33. KOLA:

Varteks - Zagreb 1:1
Osijek - Šibenik 2:2
Pula - Saven Belupo 0:0
Cibalia - Međimurje 3:0
Rijeka - Kamen Ingrad 2:0
Dinamo - Hajduk 3:0

 


Reci što misliš!