Sport

Košarka, ACB liga

Mario Kasun hospitaliziran na Kanarima

Mario Kasun hospitaliziran na Kanarima

Kasun zadržan na dvadeset i četverosatnom promatranju

Hrvatski košarkaš Mario Kasun hospitaliziran je u jednoj bolnici na Kanarima nakon što je tijekom dvoboja njegove Barcelone s Gran Canarijom osjetio neugodnu bol u prsima.

U jednom trenutku drugog poluvremena utakmice 18. kola španjolske košarkaške lige 28-godišnji je centar hrvatske reprezentacije zatražio zamjenu zbog oštre boli u prsima. Nakon toga je iznesen u svlačionicu, gdje su mu pomagali liječnici obiju momčadi. Prebačen je nakon toga u bolnicu, gdje je podvrgnut seriji medicinskih testova.

Izjavu je medijima dao tehnički tajnik Barcelone Zoran Savić.

- Kasun se povukao s parketa zbog tahikardije koja mu je otežavala disanje. Njegovo je stanje stabilno, ali smo ga ostavili u bolnici kako bi obavio sve potrebne pretrage.

Tahikardija je kardiološki poremećaj koji se odražava u pojačanim otkucajima srca.

Prema posljednjim vijestima s Kanara, centar hrvatske košarkaške reprezentacije Mario Kasun ostat će u bolnici na Gran Canariji.

Medicinsko osoblje bolnice Perpetuo Socorro odlučilo je u dogovoru s liječničkom službom kluba zadržati Barcelonina košarkaša na dvadeset i četverosatnom promatranju. Uz to, Kasun će tijekom boravka u bolnici proći seriju testova

Kasun je do trenutka napuštanja utakmice bio najbolji strijelac svoje momčadi s 15 postignutih koševa, čemu je dodao sedam skokova.

Barça je na Kanarima izgubila s uvjerljivih 88-74, uz sjajnu predstavu bivšeg Zadranina Carla Englisha (28 koševa).

Reci što misliš!