Sport

Košarka, ACB Liga

Bilbao Basket Marka Banića i s porazom na drugom mjestu

Bilbao Basket Marka Banića i s porazom na drugom mjestu

Banić je zabio deset koševa i dodao pet skokova za 18 minuta na parketu

Drugoplasirani Bilbao Basket naših Banića i Pašalića teško je stradao na gostovanju kod desetoplasirane Granade (97-81). Baski su do drugog mjesta na ljestvici stigli samo zahvaljujući fantastičnoj obrani. Kad prime 97 koševa, kao kod Granade, nemaju gotovo nikakvih šansi za pobjedu.

Banić je zabio deset koševa za 18 minuta (4/6 za dva) i dodao pet skokova. Pašalić je igrao 21 minutu, zabio šest koševa (2/3 za dva, 0/1 za tri poena) i skočio dva puta. Torpedirao ih je Amerikanac Dylan Page s 28 koševa.

Košarkaši ViveMenorce predvođeni našima Marijem Stojićem i Marinom Baždarićem slavili su u 19. kolu španjolske lige protiv posljednjeplasiranog Valladolida...

Bilo je 101-93 za momčad s Baleara. Uz Francuza Josepha Gomisa kod gostiju (25 koševa), najbolji na parketu bili su upravo Hrvati u pobjedničkoj momčadi. Stojić je za 30 minuta ubacio 22 koša (5/8 za dva, 2/7 za tri poena) uz tri skoka, a Baždarić za 29 minuta 15 koševa (2/4 šut za dva, 3/6 za tri poena) uz pet asistencija.

U najatraktivnijoj utakmici večeri, katalonskom derbiju, Barcelona je u svojoj Blaugrani pobijedila Joventut 85-74. Roger Grimau zabio je 23 koša, a Gianluca Basile 14 za pobjednike. Kod gostiju su ponovno igrali samo Rudy Fernandez (27 koševa, 4 skoka, 4 asistencije) i Ricky Rubio (13 koševa, 5 skokva, 5 asistencija).

Od četvorice hrvatskih košarkaša u nedjeljnim utakmicama 19. kola španjolskog prvenstva slavili su Planinić i Kus, dok su Barać i Ivan Tomas doživjeli poraze.

U dvoboju Tau Ceramice, koju vodi bivši hrvatski izbornik Neven Spahija, i Fuenlabrade, Tau je bio uvjerljiv s 98-61.

Zoran Planinić je za domaćine ubacio 12 koševa, te dodao 4 skoka i 2 asistencije, dok su najučinkovitiji bili Vidal s 20, Rakočević sa 17 i Splitter sa 16 koševa. Bivši igrač Zagreba i Cibone, Ivan Tomas, u redovima Fuenlabrade upisao je 4 koša i po dva skoka i asistencije.

Vrijednu gostujuću pobjedu ostvarila je Unicaja koja je nadigrala Murciu 73-70.

Davor Kus je u dresu Unicaje postigao 9 koševa i 2 skoka. Najbolji kod gostiju bio je Welsch s 24 poena, dok je domaćine predvodio Hunter s 21 košem.

Težak poraz u svojoj dvorani doživjela je Pamesa.

Girona ih je svladala s 21 košem razlike, 91-70. U domaćim redovima je Stanko Barać ubacio 8 koševa uz 2 skoka. Kod Girone su tri igrača bila vrlo raspoložena. San Emeterio je ubilježio 23, Cvetković 19 i Marc Gasol 18 koševa.

U preostala dva nedjeljna susreta 19. kola Begar Leon i Real Madrid su ostvarili domaće pobjede protiv Gran Canarie odnosno Estudiantesa.


Reci što misliš!