Sport

Ozljeda Eduarda

David Busst: Eduardo se može vratiti za 12 mjeseci

David Busst: Eduardo se može vratiti za 12 mjeseci

David Busst, nekadašnji igrač Coventryja, pretrpio je jednu od težih ozljeda u povijesti Premiershipa, po izboru jednog dijela engleskih sportskih novinara.

Busst je 1996. godine ozlijeđen u utakmici protiv Manchester Uniteda kada je uslijed starta Denisa Irwina zadobio dvostruku frakturu noge.

- Razlika između moje i Eduardove ozljede je ta što je Eduarda ozlijedio jedan igrač, a mene su u tom trenutku dva igrača pogodila kopačkom na isto mjesto, svatko sa svoje strane. Bolovi su bili ogromni, nisam se pomaknuo tko zna koliko dugo, jer bilo kakav pokret je izazivao strašnu bol - prisjetio se Busst u razgovoru za BBC radio.

Inače, Busst nakon te ozljede više nikada nije zaigrao nogomet:

- Ta ozljeda nije razlog mog prestanka igranja profesionalnog nogometa. Nakon svega sam dobio infekciju, pa je to bio razlog, ali sam se već nakon šest mjeseci osjećao kako mogu ponovno igrati - rekao je Busst i povodom toga prognozirao oporavak Eduarda.

- Vidio sam što se dogodilo i čuo o čemu se radi. Eduardo se nogometu sigurno može vratiti u roku od 12 mjeseci. Nisam liječnik i možda je glupo da dajem takve prognoze, ali uspoređujući sa sobom mislim da će Eduardo sigurno zaigrati nogomet nesmetano za godinu dana - završio je Busst.


Reci što misliš!