Sport

Košarka, ACB liga

Real 70 koševa do poluvremena, Bilbao posrnuo doma

Real 70 koševa do poluvremena, Bilbao posrnuo doma

Pobjede Unicaje, Barcelone i TAU Ceramice

Real Madrid pobijedio je na svom parketu 11-oplasirani Valladolid 114-80. Na poluvremenu su Madriđani, momčad koja danas najviše miriše na NBA u Europi, zabili nevjerojatnih 70 koševa!

Mario Stojić s 18 je koševa dosad najefikasniji hrvatski košarkaš u 23. kolu španjolske lige, no njegova je Menorca svejedno izgubila u Vitoriji kod TAU Ceramice.

Ricky Rubio i Marko Banić (Foto:acb.com)

Štoviše, 28-godišnji je Repešin reprezentativac u posljednjoj minuti dvoboja preuzeo sve moguće ovlasti promašivši i pobjedu i produžetak.

Na početku 40. minute promašio je tricu pri vodstvu Menorce 81-80. Nakon toga Spahijina je momčad prešla u vodstvo, a Stojić je s četiri pogođena slobodna bacanja iz jednako toliko pokušaja održavao rezultat. Konačno, u završnim je sekundama promašio i tricu za produžetak. Ukupno je skupio 18 koševa (4-6 šut za dva, 2-6 za tri poena) i dva skoka za 28,5 minuta u igri. Marino Baždarić nije nastupio za goste.

Zoran Planinić u domaćoj je momčadi igrao 24 minute ubacivši 10 koševa (2-4 za dva, 2-6 šut za tri poena) uz četiri asistencije. U izjednačenomu Spahijinu sastavu najviše je poena postigao Simas Jasaitis (16, uz četiri skoka), 15 je dodao Splitter, a po 14 Prigioni i Vidal.

Unicaja je u Malagi uspjela jedva pobijediti Granadu 63-61 uz devet koševa Davora Kusa (1-3 šut za dva, 2-5 za tri poena) za 21 minutu. Daniel Santiago upisao je najviše, 13 koševa uz šest skokova.

Barcelona je u Blaugrani premoćno slavila protiv Girone rezultatom 78-58. U ujednačenoj domaćoj momčadi Alex Acker bio je najbolji strijelac s 12 koševa. Mario Kasun igrao je 14 minuta ubacivši sedam koševa (3-6 šut za dva poena) i uhvativši tri lopte pod košem.

Marko Banić bio je među boljima u subotnjem domaćem porazu od Joventuta, a novi poraz upisao je i Velimir Perasović na klupi Estudiantesa.

Joventut je u 23. kolu u gostima svladao Bilbao Basket 84-75. Marko Banić je u dresu Bilbaa igrao 29 minuta i postigao 13 koševa (šut za dva 6/9, slobodna bacanja 1/2) uz 6 skokova i jednu asistenciju. Drago Pašalić je za 14 minuta upisao dva koša i tri skoka.

Perasovićev Estudiantes je i dalje u opasnoj zoni, na pretposljednjem mjestu. 17. poraz u sezoni upisao je na gostovanju kod Pamese, koja je slavila sa 73-53.

Košarkaši Manrese pobijedili su u posljednjoj utakmici 23. kola španjolske ACB lige Fuenlabradu 85-73.

Hrvatski košarkaš Marko Tomas bio je jedan od najboljih igrača kod gostiju, no to im nije pomoglo da se s ovog gostovanje vrate uz pobjedu.

Tomas je za 22 minute na parketu postigao 11 poena uz šut za dva (3-3), za tri poena (1-2), dok je slobodna bacanja gađao 2-2. Skupio je i tri skoka i imao jednu asistenciju, a najbolji igrač pobjedničke momčadi je bio Rafa Martinez sa 19 poena.

 


Reci što misliš!