Sport

Košarka, ACB liga

Navarro se vraća u Barcelonu za rekordnu plaću

Navarro se vraća u Barcelonu za rekordnu plaću

Izvrsni španjolski košarkaš Juan Carlos Navarro vraća se iz NBA lige u Barcelonu, gdje će postati najplaćeniji igrač u klupskoj povijesti.

Čuveni "Bombarder", kako ga zovu zbog neljudske preciznosti s distance, igrao je prošle sezone u Memphis Grizzliesima, u kojima je došao blizu postavljanja novog rekorda u broju trica za rookieja, odnosno debitanta.

Po navodu Marce, Barcelona je odlučila vratiti Navarra u Palau Blaugranu u sklopu velikog projekta koji je osmislio novi sportski direktor, Joan "Chichi" Creus, nekad slavni igrač Manrese.

Navarro je pristao na Barcinu još nepoznatu, ali po španjolskim izvorima senzacionalnu ponudu petogodišnjeg ugovora, iako je u NBA ostvario zapažene rezultate: igrao je na All-Staru rookieja i izabran je u drugu petorku novaka.

Prošlog je ljeta platio 500.000 dolara odštete Barci da može prijeći u Grizlije, no očito će mu njegov stari klub obilno nadoknaditi taj trošak.

Navarro, koji je upravo napunio 28 godina, igrao je u Barceloni od 1997. do 2007., osvojivši s njom četiri prvenstva, tri kupa i Ligu prvaka, te svjetsko zlato s reprezentacijom 2006. u Japanu.

Reci što misliš!