Sport

Košarka, Finale Eurolige

Košarkaši Barcelone na vrhu Europe

Košarkaši Barcelone na vrhu Europe

Juan Carlos Navarro MVP Final Foura

Svoj drugi naslov klupskih košarkaških prvaka Europe (prvi datira iz 2003.), osvojili su Barcelonini igrači. U pariškom finalu Olympiacos nije imao izgleda o čemu svjedoči konačnih 86-68.

Finale prije finala za Barcelonu je zapravo bila polufinalna utakmica protiv moskovskog CSKA. Slavili su u njoj 64-54 i dočekali Olympiacos kojeg je u utakmici za borbu za zlato dobrano iscrpio Partizan. Drugi je finalist odlučen tek u produžetku, a bilo je 83-80 za grčku momčad.

U pariškom Bercyu u nedjelju upitnika oko ukupnog pobjednika nije bilo.

Jača, kompaktnija i sigurnija Barcelona 40 minuta dugim dvobojem dominirala je od početka do kraja, pa je tako posljednje zapisano vodstvo Grka bilo ono iz samog uvoda susreta (6-5).

Juan Carlos Navarro, najkorisniji igrač Final Foura, bio je neriješiva zagonetka za obranu Olympiacosa i sa 21 poenom i pet skokova svakako najzaslužniji za kontrolu rezultata svoje momčadi. "Drugu violinu" igrao je Pete Mickeal, strijelac 14 koševa.

Hrvatski centar Olympiacosa Nikola Vujčić, u pokušaju da se okiti trećim euroligaškim naslovom, odigrao je tek nešto više od četiri minute. Iskoristio ih je za dva poena (šut 1-3) i jednu osvojenu loptu. Bolji od ostalih u redovima momčadi bez konačne nagrade bio je Josh Childress s 15 ubačenih koševa i šest skokova.

Spomenimo i da je nekolicina nogometaša Barcelone (Puyol, Pique, Krkić, Xavi...) svjedočila uspjehu svojih kolega u Parizu. 

Euroliga, Final Four, finale:

Barcelona - Olympiacos 86-68


Reci što misliš!