Sport

Nogomet, Liga prvaka

Mourinho: Dvoboj protiv Werdera važan, ali ne i presudan

Mourinho: Dvoboj protiv Werdera važan, ali ne i presudan

U posljednje dvije utakmice u Bundesligi, Werder je zabio čak 10 golova

Interov trener Jose Mourinho ponovio je već iskazano zadovoljstvo igrom u nedjeljnom gradskom derbiju protiv Milana. Iako je Inter izgubio 1-0, Mourinho neće puno mijenjati u sastavu protiv Werdera.

Mourinho i njegova momčad nisu imali puno vremena za analizu derbija protiv Milana i prvog prvenstvenog poraza. Već u srijedu na San Siro stiže Werder u sklopu 2. kola B skupine Lige prvaka.

- Naš je cilj u ovoj skupini dočekati posljednju utakmicu sa saznanjem da smo se već kvalificirali ili da smo vrlo blizu prolaska. Stoga je dvoboj protiv Werdera važan, ali ne i presudan. Naš je prvi cilj proći skupinu, drugi je cilj biti prvi u skupini, a treći da osiguramo plasman u sljedeći krug prije posljednjeg susreta u skupini – poredao je prioritete portugalski stručnjak.

Valja podsjetiti da je talijanski prvak u 1. kolu u Ateni pobijedio Panathinaikos 2-0, dok je Werder u Bremenu odigrao tek 0-0 protiv ciparskog Anorthosisa. U posljednje dvije utakmice u Bundesligi, Werder je zabio čak 10 golova, po pet Bayernu i Hoffenheimu. No, isto tako, treba reći i da su primili šest golova, od čega četiri protiv novog prvoligaša.

- Ima li Werder problema u obrani? Možda, ali ionako ne pamtim niti jednu utakmicu Lige prvaka s rezultatom 5-0. U 50 ili 60 susreta koliko sam ih ja vodio u tom natjecanju, od momčadi koje sam ja vodio najviše smo zabili protiv Levskog iz Sofije, četiri gola. Inače, Werder Ima odličan napad, sigurno je da mogu zabiti i na San Siru. Morat ćemo biti jako oprezni u obrani.

Mourinho je još jednom ponovio da je zadovoljan igrom svoje momčadi protiv Milana, porazu usprkos…

- Igrali smo dobro i zbog toga se naše pripreme za susret protiv Werdera nisu promijenile u odnosu na uobičajenu proceduru. Osam ili devet igrača koji su bili u sastavu za Milan zaigrat će i protiv Werdera. Opet ćemo susret započeti u formaciji 4-3-3 – otkrio je Mourinho.

Reci što misliš!