Sport

Liga prvaka, skupina F

Bayern svladao Fiorentinu, pobjeda Lyona u Bukureštu

Bayern svladao Fiorentinu, pobjeda Lyona u Bukureštu

Bavarci su bili efikasni, a ''Viole'' su promašivale

Momčad Lyona nadoknadila je u Bukureštu dva gola zaostatka u 3. kolu F skupine Lige prvaka, te je na kraju slavila s 5-3.

Steaua je povela već u 8. minuti. Nakon centaršuta Ogararua s desne strane, Arthuro je postigao pogodak glavom sa 6-7 metara udaljenosti. Još se momčad Lyona nije niti oporavila od tog šoka, a tri minute kasnije već je bilo 2-0. Nakon kornera s desne strane, Dorian Goian se u skoku lagano naslonio na protivničkog braniča, te je s keđima postigao pogodak! No, Lyon se već u prvom poluvremenu uspio vratiti. U 23. minuti je Keita krasnim volejem iskosa s desne sgtrane smanjio na 2-1. Deset minuta kasnije, nevjerica među navijačima domaćeg sastava, Lyon je uspio izjednačiti! Fabio Grosso izveo je slobodni udarac s lijeve strane, a najbolji strijelac Lyona Karim Benzema uspio je glavom pogoditi na 2-2. No, niti to nije bilo sve u prvom dijelu. Steaua je zabila i treći gol, opet nakon kornera s desne strane. Ovoga puta je najspretniji u kaznenom prostoru gostiju bio Petre koji je glavom zakucao loptu u mrežu za novo vodstvo domaćina.

U nastavku se dogodio veliki preokret, te je Steaua nastavila svoj niz podbačaja u Ligi prvaka. Fred, koji je ušao u igru u 67. minuti, samo dvije minute kasnije je poentirao za 3-3. Karim Benzema je svojim drugim golom u 71. minuti, nakon ubačaja iz slobodnog udarca s desne strane, doveo goste u vodstvo 4-3, a pobjedu sedmerostrukog prvaka Francuske potvrdio je opet Fred u drugoj minuti sudačke nadoknade. Omjer udaraca prema golu, 20-8 u korist Lyona, odnosno 10-4 u okvir gola, potvrđuje da je pobjeda ''Lavova'' bila potpuno zaslužena.

Bayern je na Allianz Areni svladao Fiorentinu s 3-0. No, statistika otkriva da je rezultat mogao biti i puno drugačiji. Fiorentina je uputila čak 23 udarca na gol, 8 više od domaćina. No, Bavarci su bili efikasni, a ''Viole'' su promašivale.

Bayern je do vodstva stigao već u 4. minuti. Luca Toni, bivši igrač Fiorentine, odlično je glavom prebacio loptu prema Kloseu koji je izdržao duel s Gamberinijem, a potom iz blizine svladao Sebastiena Freya. Drugi pogodak za Bavarce postigao je Bastian Schweinsteiger u 29. minuti, kada je poentirao s 14-15 metara lijevom nogom. Konačnih 3-0 postavio je Ze Roberto lijepim udarcem.

Trener domaćeg sastava Jürgen Klinsmann nije mogao sakriti sreću i zadovoljstvo, razvukao je osmijeh od uha do uha nakon trećeg pogotka njegove momčadi. Beyaern je zadržao vodstvo na ljestvici, sada ima 7 bodova, 2 više od Lyona. Fiorentina će natjecanje nastaviti s 2 boda, a Steaua samo s jednim.

 

Liga prvaka, 3. kolo skupine F:

Steaua - Lyon 3-5 (Arthuro 8, Goian 11, Petre 45 / Keita 23, Benzema 33, 71, Fred 69, 90+2))

Bayern - Fiorentina 3-0 (Klose 4, Schweinsteiger 25, Ze Roberto 90)


Reci što misliš!