Sport

Košarka, ACB liga

Fenomenalna partija Marka Banića nedovoljna za pobjedu

Fenomenalna partija Marka Banića nedovoljna za pobjedu

Carl English postigao 21 koš u pobjedi Gran Canarije

U 5. kolu španjolskog košarkaškog prvenstva sjajnu utakmicu za Bilbao odigrao je hrvatski reprezentativac Marko Banić koji je bio prvo ime susreta s Granadom.

Iako je Bilbao na kraju tijesno poražen na gostovanju kod Granade 74-71, bivši igrač Zadra Marko Banić ima razloga za zadovoljstvo. S 20 koševa (šut za dva 8/10, za tri 0/1, bacanja 4/4) i 10 skokova bio je najbolji pojedinac na parketu, ali taj učinak na žalost nije bio dovoljan za pobjedu gostiju.

Uz njega, skakački posao kod Bilbaa dobro je odradio još jedan hrvatski košarkaš, Drago Pašalić, koji je upisao 6 skokova i 4 koša. Najbolji kod domaćina bio je Hunter sa 16 koševa.

Poen više od Banića ubacio je još jedan bivši član Zadra, Carl English, koji je predvodio Gran Canariju do uvjerljive gostujuće pobjede nad Estudiantesom 88-66.

Unicaja je, barem privremeno, pobjedom na domaćem parketu protiv Joventuta 76-66, izbila na čelo ljestvice. Gostima nije pomogao niti 21 koš raspoloženog Jasaitisa, dok su za Unicaju Haislip i Kelati postigli po 14.

ACB liga, 5. kolo:

Granada – Bilbao 74-71

Estudiantes – Gran Canaria 66-88

Unicaja – Joventut 76-66


Reci što misliš!