Sport

Nogomet, Premiership

Tottenham: Ramosu "cipela", Redknapp novi trener

Tottenham: Ramosu

Ramos je dobio otkaz godinu dana nakon skupocjenog dolaska iz Seville

U subotu kasno navečer vodstvo nogometnog kluba Tottenhama otkazalo je suradnju španjolskom treneru Juandeu Ramosu, te tijekom noći dogovorilo dolazak Harryja Redknappa.

- Ovo je za mene ogromna prilika. Želio sam voditi jedan veliki klub prije no što odem u mirovinu. Dok me u subotu telefonski nisu kontaktirali iz Tottenhama, nisam mislio da ću ikad otići iz Portsmoutha – izjavio je dosadašanji trener Nike Kranjčara, koji će od ponedjeljka ujutro preuzeti vođenje Luke Modrića i Vedrana Ćorluke.

Za Redknappa će Tottenham isplatiti Portsmouthu pet milijuna funti odštete.

- Volim Portsmouth i sa zadovoljstvom ću se sjećati vremena provedenog u klubu. Imali smo fantastičnih uspjeha i nikad u karijeri nisam bio sretniji nego ovdje. No, ovo je također velika stvar za Portsmouth. Pet milijuna funti za mene, to je jako dobar posao. A klubu doista treba novac. Znam da ga nema – dodao je.

Redknapp je dao do znanja da će tijekom nedjeljnog prijepodneva sve biti riješeno i da će od ponedjeljka preuzeti momčad. Štoviše, igračima će se kao novi trener predstaviti već uoči današnje premierligaške utakmice protiv Boltona na White Hart Laneu (16 sati).

- Neću sastavljati niti voditi momčad s klupe, no ući ću u svlačionicu i obratiti se igračima i pred početak utakmice i na poluvremenu – kaže novi trener te nastavlja:

- Moramo ostvariti povoljan rezultat protiv Boltona. Momčad je u stravičnoj seriji. U njoj je u svakom slučaju pregršt talenta i potencijala, ali nešto nedostaje.

Momčad će protiv Boltona, odlučio je predsjednik kluba Daniel Levy, voditi Clive Allen i Alex Inglethorpe, treneri rezervne Tottenhamove momčadi.

Ramos je dobio otkaz godinu dana nakon skupocjenog dolaska iz Seville. Englezi su Španjolcima također morali platiti ogromnu kompenzaciju za raskidanje ugovora. U ovoj je sezoni momčad odveo u najgori ligaški start u posljednjih stotinu godina.

Uz njega otkaze su dobili njegovi pomoćnici Gustavo Poyet (Urugvaj, taktika) i Marcos Alvarez (Španjolska, fizička priprema), kao i sportski direktor, Francuz Daniel Comolli.


Reci što misliš!