Sport

Atletika

Johnson: Bolt će biti rekorder i na 400 metara!

Johnson: Bolt će biti rekorder i na 400 metara!

Rekord na 400 metara je još uvijek u Johnsonovim rukama

Nekada je Michael Johnson bio atletski vladar. Dvostruki olimpijski i četverostruki svjetski prvak na 400m, a na 200 ima jedno olimpijsko i dva svjetska zlata.

Donedavno je držao i svjetske rekorde u obje discipline, no na Olimpijskim igrama u Pekingu se "dogodio" Usain Bolt. Jamajčanin je s rezultatom 19.30 na 200 metara za dvije stotinke popravio Johnsonov rekord za kojeg su mnogi atletski stručnjaci tvrdili da će trajati još desetljećima.

Rekord na 400 metara je još uvijek u Johnsonovim rukama, no Amerikanac je uvjeren da će uskoro ostati i bez njega.

- Da sam na Boltovom mjestu, išao bih i na 400 metara. Mislim da sa svojim talentom lako može srušiti moj rekord, a to bi doista bilo nešto posebno. U rukama jednog čovjeka bi bili svi rekordi od 100 do 400 metara - rekao je Johnson tijekom druženja s novinarima u Monte Carlu uoči tradicionalne priredbe "World Athletics Gala".

Legendarni je Amerikanac najveći dio vremena posvetio Jamajčaninu, nije krio oduševljenje mogućnostima svoga nasljednika.

- Teško mi je reći je li najveći talent svih vremena, ali je sigurno najnadareniji sprinter kojeg sam ja ikad vidio. Čovjek s takvim ekstremnim talentom se pojavi jednom u 20 godina. Vrlo je visok, ima dugačak korak kojim pokriva velik dio staze. To, naravno, ne znači da automatski mora biti dobar, ali on je tu svoju prednost sjajno iskoristio - rekao je Johnson i u zaključku još jednom odao priznanje briljantnom Jamajčaninu.

- Pitaju me zašto je američki sprint ove godine bio toliko slab. Odgovor je vrlo jednostavan - najveći problem američkog sprinta zove se Usain Bolt!


Reci što misliš!