Kultura

Uspješno predstavljanje TZO Preko na sajmu Tempo Libero u Bolzanu

Uspješno predstavljanje TZO Preko na sajmu Tempo Libero u Bolzanu

Od 25. do 28. travnja Turistička zajednica Općine Preko predstavila se sa Zadar Region na sajmu Tempo Libero u gradu Bolzanu u pokrajini Trentino-Alto Adige – Južnom Tirolu.

-Nakon protekla dva izdanja, 2022. i 2023. godine, ovoga puta predstavio se Zadarski Arhipelag zajedno sa Zadar Region koji su na štandu u četiri dana prezentirali djelatnici TZO Preko, TZG Zadar i TZO Kukljica. Bila je to prilika i da se prvi put javno prikaže novi film udruženog arhipelaga „ArhipelaGO trail“, kaže direktor TZO Preko Ivan Košta.

Ističe da je sajam obišlo više od 43.000 posjetitelja, a iz regije Trentino-Alto Adige, koja je od nas udaljena oko 700 kilometara, dolaze nam uglavnom auto-gosti, kamperi i nautičari.

Grad Bolzano je središte Južnog Tirola u kojoj živi oko 950.000 ljudi, a jedna od zanimljivosti regije je dvojezičnost – talijanski i njemački jezik – i multikulturalnost koja je prisutna na svakom koraku.

Regija pokriva velik dio planinskog prostora Dolomita i Južnih Alpa te je značajan izvoznik hidroelektrične energije te mliječnih proizvoda i drveta, vina, voća i papira. Turizam, pogotovo skijaški, vrlo je važan za regiju čiji se stanovnici uključuju u sve aktivnosti tijekom slobodnog vremena, cijene i vole prirodu i sve elemente prirodnih prostora.

-S obzirom na to da je riječ o bogatoj i razvijenoj regiji, stanovnici imaju jako dobar životni standard u usporedbi s drugim dijelovima Italije. Vrlo dobro poznaju Hrvatsku, a pogotovo jadransku obalu i otoke. Jako su zainteresirani te pristupaju s konkretnim pitanjima i planovima za buduća putovanja, napominje Košta.

Dodaje da se možemo i ove godine pohvaliti jako atraktivnim vizualima i video-produkcijom koji su privukli mnogo posjetitelja našeg izlagačkog štanda koji je bio na odličnoj poziciji, na samom ulazu u sajamski prostor.

 


Reci što misliš!