Sport

Nogomet

Tri želje Juvea: Schweinsteiger, Rakitić i Žirkov!

Tri želje Juvea: Schweinsteiger, Rakitić i Žirkov!

Raketa želja Stare dame

Torinski sportski dnevnik Tuttosport, poslovično najbolje informiran kad su događanja u Juventusu u pitanju, objavio je da je Ivan Rakitić definitivna siječanjska meta torinskog kluba.

Hrvatski dvadesetogodišnji vezni nogometaš, pišu Talijani, apsolutno je zadovoljio skaute Juventusa koji su ga redovito pratili. Klub ga definitivno želi dovesti pred drugi, proljetni dio sezone.

Najveća je Božićna želja Torineza, prema istom izvoru, ipak Bastian Schweinsteiger, 24-godišnji veznjak Bayerna kojem sljedećeg ljeta istječe ugovor. Na Rakitića u Juventusu gledaju kao na alternativu za slučaj da Nijemca ne uspiju dovesti, za što postoji velika vjerojatnost obzirom da se financijski ne mogu tući s Realom i Milanom. Najveća dva kluba u europskoj nogometnoj povijesti također žele vidjeti Schweinsteigera u svojim redovima.

Rakitiću ugovor sa Schalkeom istječe tek 2011. godine. Stoga su za njega, tvrdi Tuttosport, u Juventusu spremni istog trenutka iskrcati 12 milijuna eura odštete. Hrvata čak i više nego Schweinsteigera u Juventusu vide kao idealnu zamjenu za Pavela Nadveda, češkog 35-godišnjaka koji bi se mogao povući na kraju sezone. Kao i Nedved, misle u klubu, Rakitić može igrati gotovo sve pozicije u veznom redu: kako ofenzivno iza dvojice napadača, tako i povučenije na oba boka.

Treći je igrač na popisu želja Jurij Žirkov, 23-godišnji ljevonogi bočni veznjak iz moskovskog CSKA. Rus je blistao na Europskom prvenstvu ove godine i službeno je uvršten na popis 30-orice kandidata za Zlatnu loptu France Footballa. Njega također pokušava dovesti Zenit iz St. Peterburga.


Reci što misliš!