Sport

Košarka, Euro Cup

Garnett: Pobjeda u Rigi otvara vrata drugog kruga

Garnett: Pobjeda u Rigi otvara vrata drugog kruga

Marlon nakon Grka ruši i Latvijce?

Ključni čovjek prve ovosezonske pobjede u Euro Cupu bio je Marlon Garnett, sa tri trice u prvoj četvrtini načeo je Maroussi, a njegova mirna ruka odigrala je i veliku ulogu u neizvjesnoj završnici prošlotjedne utakmice.

Američki šuter susret je završio sa 23 poena i bio najefikasniji igrač Zadra. Na nesreću, nekoliko minuta prije kraja utakmice sa Grcima, Marlon je osjetio bolu u preponi, ipak, stisnuo je zube i ostao do kraja.

Prije utakmice sa FMP-om bilo je upitno hoće li zaigrati, bio je spreman, ali srećom njegova pomoć nije trebala. FMP je ostao smrznut na -35 i bez njegove pomoći.

Ozljeda je iza njega, u Rigi će Garnettova pomoć biti imperativna.

- Ozljeda je bila zaista blaga. Prije posljednje utakmice sam trenirao i osjetio malu bol, ali zaista malu. Rekao sam Aci, uz ovakvu ozljedu ja igram, ne mogu momke ostaviti na cjedilu radi ovakve ozljede. Na sreću, moja pomoć nije trebala pa sam dobio još jedan dan odmora.

Večeras vas čeka ASK, pobjeda bi donijela puno.

- Vrlo je važna utakmica, kao i svaka od ovih šest koje ćemo odigrati u Euro Cupu. Treba odmah skupiti nekoliko pobjeda da poslije ne bi bilo situacije "mora se". 

ASK nije šala, Latvijci su drugi u Baltičkoj ligi, a u prvom su kolu Euro Cupa poraženi u Francuskoj kod Roanne tek u produžetku. Njima se pobjeda nameće kao imperativ.

- Znam da Corey Brewer igra u ASK, također znam i Bruna Šundova iz španjolske lige. Bez obzira na kvalitetu protivnika, mislim da možemo dobiti baš kao i svaku drugu utakmicu. Naravno, nema savršenih sezona bez poraza.

Vi ste u konkurenciji za momčad, ali Zadar još uvijek nije kompletan, koliki je to hendikep za momčad?

- Malo smo oslabljeni neigranjem Dixona i Rančića, ali nam puno znači što će Gečevski ipak biti s nama. Ozljede, suspenzije i slično su nešto s čime se sportaši i klubovi moraju znati nositi.

Što možete poručiti navijačima?

- Dati ćemo sve od sebe i ako pobijedimo bit će to velika pobjeda. Dvije pobjede na otvaranju Euro Cupa, te još dvije domaće utakmice gotovo garantiraju prolazak dalje. Ova momčad može daleko, do same završnice Euro Cupa!


Reci što misliš!