Sport

Košarka, Euro Cup

ASK stoji na putu do druge pobjede

ASK stoji na putu do druge pobjede

ASK Riga - KK Zadar, danas u 19.15 tekstualni prijenos uživo na ezadar.hr portalu

Zadru će na putu do druge pobjede u Euro Cupu večeras stajati momčad ASK iz Rige.

ASK Riga bio je jedan od  boljih klubova u Sovjetskom Savezu, a radi se o vojnom klubu, trostrukom prvaku Europe (1959.-1961.). Posljednjih sezona, od osvajanja prvenstva 2006. košarkaši iz Rige ponovo su privukli pozornost na sebe, pa je dvorana od 10.500 mjesta sve češće ispunjena.

Kvalitetu ove momčadi potvrđuje i da su prošle sezone bili su treći u Baltičkoj ligi, iza Žalgirisa i Lietuvos Rytasa.

Važnu ulogu u momčadi trenera Ramunasa Butautasa igra Bruno Šundov, 218 cm visoki Splićanin sa NBA iskustvom i prošlogodišnji playmaker Zadra Corey Brewer.

Ove sezone ASK Riga je ostvarila već 12 pobjeda i šest poraza budući da već sada igra na tri "fronta". U kvalifikacijama za Euro Cup izbacili su Cholet, i Cajasol, a u prvom su kolu skupine A izgubili na gostovanju kod Chorale Roanne u produžetku. Dosad su u Europi odigrali pet utakmica sa učinkom tri pobjede i dva poraza.

U Latvijskoj ligi su na omjeru četiri pobjede i jedan poraz i trenutno su drugi, a u baltičkoj ligi su također drugi sa pet pobjeda i tri poraza.

Prije utakmice sa Zadrom igrali su sa najvećim latvijskim rivalom Ventspilsom pred svojim navijačima i razbili ih 93-62 razlike, ne dopustivši im pritom niti u jednoj četvrtini preko 17 koševa.

Raspoložene igrače Rige predvodili su Bertans sa 15, Aleksić sa 14 i Šundov sa 12 poena. Dobro je odigrao i Vitols (11 koševa) kojeg domaći mediji ističu kao jednog od boljih u velikoj pobjedi. Brewer je zabio 5, a i svi ostali su se upisali u strijelce.

U 18 ovosezonskih utakmica klub po broju ubačaja predvode Richardo Marsh i Bruno Šundov sa 13.9 i Corey Brewer koji postiže prosječno 12.1 koša po utakmici.

Najbolji skakač je također Richardo Marsh sa 6.7 skokova, slijedi ga Milutin Aleksić sa 5.9 i Bruno Šundov sa 5.2 skokova u prosjeku.

Najbolji asistent je Brewer sa 3.5 asista, a slijei ga  Milutin Aleksić sa 2.7 dodavanja po utakmici.

 


Reci što misliš!